• Lägre skatt med 5000 kr

  KD vill sänka skatten i Oxelösund

  Vi vill pressa ner kommunalskatten i Oxelösund, tills vi når samma nivå som Nyköping. Det skulle innebära lägre skatt med 5000 kr per år för en vanlig familj. Idag är nämligen skatten 80 öre högre än i Nyköping, vilken för en familj med helt normala inkomster motsvarar 4 nya däck till bilen eller en resa till Liseberg. Varje år. Under barnets uppväxt (20 år) blir det hela 100.000 kr. För vad?

  Låt oss modernisera kommunen

  Andra kommuner sköts effektivare, så skatten måste alltså inte vara så här hög. Det finns många intressanta rankingsystem för Sveriges kommuner där olika nyckeltal avslöjar sanningen. Varför inte ansluta Oxelösund till ett sådant?  Låt oss koppla en gradvis skattesänkning till en effektivisering av kommunen!

  KD och Alliansen tycker helt enkelt att Oxelösund ska ge sina invånare lika mycket för pengarna som Nyköping gör. Man kan effektivisera mycket inom administration, IT, rutiner m.m. Man kan tillåta privata initiativ och nyttig konkurrens, införa valfrihet och låta användarna styra. Då slipper vi många onödiga kostnader. Att samma parti styrt sen 1950 har troligen inte stimulerat till nytänkande och förändringar,  och till slut har det mesta blivit gammalmodigt, ineffektivt, trött och dyrt.

  Vi inom KD i Oxelösund vill alltså se lägre skatt med 5000 kr per år för en vanlig familj, men detta avser faktiskt bara kommunalskatten. Kristdemokraterna som parti har dessutom många andra förslag till hur vi kan få lägre skatter i Sverige. Här är en länk:

  ”En stöld från folket”

  Här går fortfarande den stora skiljelinjen mellan vänster och höger i politiken. Vänsterpartierna tror på en stor offentlig sektor, finansierad av höga skatter. Att offentliga monopol är ineffektiva vill man inte diskutera. Att den höga beskattningen drabbar vanligt folk, och speciellt medborgare med små inkomster, vill man inte heller prata om.

  Istället vill man att du ska fortsätta tro att det bara är ”dom rika” som betalar alla höga skatter. Men det stämmer inte. Här finns några fler intressanta hemsidor att gå till:

  Skatteverket.se (om skatternas historia), Ekonomifakta.se (om skattetrycket), Skattenytta.se om vad vi får för pengarna och framför allt Slöseriombudsmannen (som ligger under skattebetalarna.se). Begrunda också dessa bevingade ord som tillskrivs Gustav Möller, socialdemokrat och minister under hela 30-talet och 40-talet:

  – Varje skattekrona som inte används effektivt är en stöld från folket.