KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

Ebba Busch Thors partiledarförtroende har tredubblats!

Innan valet gick Kristdemokraterna och Ebba Busch Thor uppåt i mätning efter mätning. Nu kommer den första förtroendemätningen sedan valet och Ebba har på sju månader tredubblat sitt förtroende bland väljarna. Hon har därmed klättrat upp till en andraplats i förtroendeligan bland partiledarna.

I septembermätningen, den sista före valet, hade 27 procent stort förtroende för KD-ledaren men nu har den siffran ökat till 42 procent.

Läs gärna artikeln från Expressen här: kd.nu/QlL9L
... See MoreSee Less

View on Facebook

Kristdemokraterna har gjort ett väldigt bra val i halland. Goda ökningar av mandat i kommun samt region. I region Halland ökade Kristdemokraterna från 3 mandat till 6 Mandat.
Detta förtroende ska vi förvalta. Partidistrikts styrelsen har utsett Benny Strandberg till Gruppledare för nästa mandatperiod.
Detta goda valresultat ska förvaltas och skapa ett ökat förtroende för Kristdemokratera i Halland.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Larry Söder (KD) blir ny vice ordförande i Riksdagens civilutskott!

Utnämningen beslutades i Kristdemokraternas riksdagsgrupp efter att Allianspartierna och Socialdemokraterna gemensamt enats om fördelningen av utskottsplatser.

Halland tar nu ett ordentligt kliv in i rikspolitiken, och vi kan inte vara stoltare!
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Kristdemokraterna Halland
View on Facebook

Nu står det klart att vår riksdagsledamot Larry Söder får fortsätta att representera Halland i riksdagen, något vi är mycket glada för. Tack för det arbete du gör och nu kan fortsätta med Larry!

Vi är också glada för alla våra kunniga och engagerade politiker i Regionen och kommunerna som fortsätter att driva och utveckla kristdemokratisk politik som gör skillnad i vardagen. Det är dessa personer vars namn namn ni kan läsa på våra listor vid valen, men de 4 åren mellan dem är de outtröttliga i sitt engagemang för Halland. Tack vare er väljare kan nu så många fler av dessa politiker hjälpa till att styra Halland framåt. När alla kryssen är räknade ser vi fram att kunna presentera dem här!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vilken valrörelse! Tack alla ni som valde oss - vi lovar att förvalta era röster väl! Och tack vare er är vi nu dubbelt så många som kan driva kristdemokratisk politik i Region Halland!

Hör av dig när som helst under mandatperioden om du har frågor eller idéer.

Vi vill att du tar steget fullt ut och går med i KD som medlem. Då kan du ta politiska uppdrag och fördjupa dig mer i det politiska arbetet.

kd.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Kristdemokraterna Halland
View on Facebook

"Vi har 111 000 patienter som väntat olagligt länge på att få den vård de har rätt till, och ni talar om exakt samma saker ni lovade väljarna för 4 år sen"
Är ditt tålamod också slut? Ebbas är det. Nu går vi till vallokalerna och så byter vi regering!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Här kommer en sista hälsning från Ebba, från hennes besök i Halmstad: Glöm inte att rösta i valet!
Och vill du byta regering? Glöm då inte att rösta KD!
... See MoreSee Less

View on Facebook

"Vi kan inte ha ett samhälle där det går snabbare att få en capricciosa hemkörd än att få polis på plats när man utsätts för ett brott"
Du ska kunna lita på välfärden, du ska kunna lita på Sverige.
- Håller du med Ebba? På söndag kan du göra din röst hörd.
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: