KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

Tuffa frågor ärliga svar - live från Skara! Sändningen börjar kl. 18:00 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ikväll är det äntligen dags för premiären med Busch & Bert!

Vi kommer självklart att livesända utfrågningen för er som inte har möjlighet att vara på plats i Skara. Livesändningen börjar här på Kristdemokraternas Facebooksida kl. 18:00 ikväll. 🎤
... See MoreSee Less

View on Facebook

Stäng inte välfungerande friskolor!

Vi anser att familjerna ska kunna välja de skolor som passar barnen bäst.

Idag är 1 % av alla skolor i Sverige konfessionella. De allra flesta av dessa är välfungerande och har mycket goda studieresultat. Redan idag är det inte tillåtet med organiserad bön eller andakt under skoltid på någon skola i Sverige. Det reglerar skollagen, och om man trotsar reglerna ska tillståndet dras in.

Vi Kristdemokrater anser att dåliga skolor och skolor som bryter mot skollagen ska ställas inför inspektion eller till och med stängas. Det gäller både friskolor och kommunala skolor.

Sverige har ett problem med radikal islamism på skolor i allmänhet. Dagens Nyheter har nyligen gjort en enkät bland rektorer på kommunala gymnasieskolor. I den uppger 217 rektorer (52 procent) uppger att man tvingats hantera extremistiska åsikter.

Att det finns konfessionella friskolor är inte det stora problemet inom det svenska skolväsendet. Det stora problemet är att alldeles för många skolor, både kommunala- och friskolor, inte klarar av att skapa en skolmiljö som ger eleverna förutsättningar att klara skolgången. Och att extremism tar sig i utryck i skolor runt om i landet. Det borde socialdemokraterna ta ett helhetsgrepp över och fokusera på istället.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Missa inte Ebba Busch Thor i kvällens Agenda! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Välfärdens utmaningar behöver mötas bredare än idag. Att det krävs mer resurser till vården och omsorgen. Reformer som premierar kvalitet och kortar köer. Reformer som ökar antalet tillgängliga vårdplatser, och som ser till att läkarna får ägna sig åt patienter istället för papper. Så att vården kommer de sjuka och sköra till del.

Under Kommun- och landstingsdagarna höll vice partiledare Jakob Forssmed ett tal om vikten av konkreta reformer för att möta de problem vi ser i dagens samhälle.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag kl. 12:55 intervjuas Ebba Busch Thor av Ekots lördagsintervju. Det kommer sändas både på webben och på radio P1. Lyssna gärna på det! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Det är inte rimligt med återkommande och institutionaliserade böneutrop som går in i människors hem. Vi måste klara att stå upp för flera friheter samtidigt. Både till religion och från religion. Detta är en viktig diskussion om vilka spelregler vi ska ha för att kristna, ateister o muslimer ska kunna leva tillsammans.

Se inslaget i Aktuellt här:
www.svtplay.se/video/17321934/aktuellt/aktuellt-16-mar-21-00-2?cmpid=del:an:03-16-2018:aktuellt:p...
... See MoreSee Less

View on Facebook

Missa inte Ebba Busch Thor i debatt i svt ikväll! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Vad har du för planer på måndag?

Nästa vecka drar förvalsturnén igång! Första stoppet för turnén blir Skara, dit kommer Ebba Busch Thor och Bert Karlsson på måndag. Hoppas vi ses där!

Mer information om utfrågningen finner du här: Tuffa frågor, ärliga svar med Ebba Busch Thor & Bert Karlsson
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: