KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

På torsdag har Alliansen möjlighet att ställa sig bakom en gemensam budgetreservation, men vad prioriterar Kristdemokraterna när vi skriver budget? Budgeten i sin helhet hittar ni även här: kristdemokraterna.se/reformer-och-resurser-valfard-och-trygghet/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ebba höll sitt hösttal idag!
Vill man läsa talet i sin helhet kan man göra det här: kristdemokraterna.se/ebba-busch-thor-hosttalar/
... See MoreSee Less

View on Facebook

KD når sin högsta notering någonsin i en Inizio-mätning – med sju procent!

Jag hoppas och tror att det beror på att människor ser att vi är att lita på. Att vi står stadigt och är trygga i våra värderingar i det svåra politiska landskapet och den turbulenta tid som är nu.

Kristdemokraternas linje i regeringsfrågan är och har varit att lita på. Vi gick fram med vår politik - Alliansen politik. Vi röstade för den politiken – och är beredda att ta ansvar för att genomföra den. Vi kommer aldrig att backa från vår egen politik för att andra röstar för den. Ett sådant agerande skulle med rätta äventyra väljarnas förtroende, inte bara för oss utan för politiken som redskap.

Sverige behöver en ny politiskt inriktning. Vi har haft fyra år av välfärdssvek med växande vårdköer, poliskris och många äldre som nekats äldreboendeplats. Vi kristdemokrater prioriterar välfärdslöftet, och därför är det viktigt att vi inte får fyra år till med misslyckad socialdemokratisk politik.

Ebba Busch Thor

Läs artikeln i sin helhet här: www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/p684O1/ny-matning-m-och-kd-framat--tva-partier-under-sparren/
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 weeks ago

Kristdemokraterna Halland

Idag klubbade vi budgeten för regionen! Här är gänget från KD Halland som var på plats för att se till att vi får en budget på plats som håller, så att vi kan fortsätta jobba för hela människan, hela livet, i hela Halland! 😀 ... See MoreSee Less

View on Facebook

I Sifos novembermätning rusar KD upp till 6,7%!

Att stå för sin politik även efter valet och vilja driva den är självklart för oss, och förmodligen något självklart för väljare också. Ebba har nu störst förtroende bland partiledarna i Alliansen, och vi ökar i opinionen. Vi kommer fortsätta kämpa för en Alliansregering, det är dags nu!
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: