KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

KD ÖKAR TILL 7,7%
MEDAN HOT OM EXTRAVAL RÅDER

Under veckan har riksdagen röstat fram KD:s och Moderaternas gemensamma budget. Det är rimligt att dessa partier alldeles strax får bilda regering också. På den här punkten har KD varit orubbliga sedan innan valet och inte vacklat sedan dess. Vi tror att tydlighet och pålitlighet är A och O i politiken.

Till Aftonbladet säger Karin Nelsson på Inizio att KD brukar KD tappa i opinionen efter val och att den trenden nu är bruten.

Sverige behöver KD. Sverige behöver en allmänborgerlig politik. KD behöver Dig! Bli medlem!

kd.nu/blimedlem
Join #teamebba

Undersökning: Aftonbladet Inizio 4–12 december 2018.
www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/XwkoWm/skracksiffra-for-l--kd-nar-ny-rekordniva
... See MoreSee Less

View on Facebook

Bra dag för Kristdemokraterna. Först röstade Riksdagen för andra gången nej till Stefan Löfvén som statsminister.

Och Kristdemokraterna når nya rekordnivåer i nya Inizio-mätningen - 7.7% av de tillfrågade väljarna säger att de hade röstat på oss om det varit val idag. ‬ ‪

Nu fortsätter vi arbetet med att få till en ny regering. ‬
... See MoreSee Less

View on Facebook

På torsdag har Alliansen möjlighet att ställa sig bakom en gemensam budgetreservation, men vad prioriterar Kristdemokraterna när vi skriver budget? Budgeten i sin helhet hittar ni även här: kristdemokraterna.se/reformer-och-resurser-valfard-och-trygghet/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Ebba höll sitt hösttal idag!
Vill man läsa talet i sin helhet kan man göra det här: kristdemokraterna.se/ebba-busch-thor-hosttalar/
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: