KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

Du kan lita på KD. När andra svajar står vi stadigt. En röst på oss är en röst för en ny regering.
Påverka svensk politik till det bättre - bli medlem i KD idag. Använd rabattkoden SVMPCL och få 50 kr rabatt på medlemskapet under första året.*

kd.nu/blimedlem

(* Rabattkoden gäller under januari 2019)
... See MoreSee Less

View on Facebook

KD ökar med 1,9 % i Expressen/Demoskop till 7,7 % !
Hårt arbete lönar sig, stödet för partiet ökar och förtroendet för Ebba Busch Thor växer.
Bli en del av KD-gänget - bli medlem här:
kristdemokraterna.se/engagera-dig/bli-medlem/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Dagen började med mandatperiodens första regionstyrelsesammanträde. Kristdemokraterna representeras av undertecknad Benny Strandberg, ledamot och Niklas Mattson, ersättare. Bland annat beslutades om representation i regionstyrelsens olika utskott.
I och med att undertecknad nu valts som ledamot i regionstyrelsens arbetsutskott samt hälso- och sjukvårdsutskott så har Kristdemokraterna i Halland fått sitt första regionråd någonsin. Detta som ett resultat av det goda valresultatet och våra gemensamma ansträngningar för att lyfta den kristdemokratiska politiken. Jag känner mig oerhört taggad inför utmaningen och stolt över den politiska överenskommelse vi har inom Alliansen. Det finns förutsättningar för att vi skall kunna känna igen oss i framtida beslut.

Benny Strandberg (KD)
Regionråd
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tack för ett nytt år och nya möjligheter! Det är ni som driver oss och ni som engagerar oss, och vi lovar att göra vårt yttersta varje dag! ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

KD ÖKAR TILL 7,7%
MEDAN HOT OM EXTRAVAL RÅDER

Under veckan har riksdagen röstat fram KD:s och Moderaternas gemensamma budget. Det är rimligt att dessa partier alldeles strax får bilda regering också. På den här punkten har KD varit orubbliga sedan innan valet och inte vacklat sedan dess. Vi tror att tydlighet och pålitlighet är A och O i politiken.

Till Aftonbladet säger Karin Nelsson på Inizio att KD brukar KD tappa i opinionen efter val och att den trenden nu är bruten.

Sverige behöver KD. Sverige behöver en allmänborgerlig politik. KD behöver Dig! Bli medlem!

kd.nu/blimedlem
Join #teamebba

Undersökning: Aftonbladet Inizio 4–12 december 2018.
www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/XwkoWm/skracksiffra-for-l--kd-nar-ny-rekordniva
... See MoreSee Less

View on Facebook

Bra dag för Kristdemokraterna. Först röstade Riksdagen för andra gången nej till Stefan Löfvén som statsminister.

Och Kristdemokraterna når nya rekordnivåer i nya Inizio-mätningen - 7.7% av de tillfrågade väljarna säger att de hade röstat på oss om det varit val idag. ‬ ‪

Nu fortsätter vi arbetet med att få till en ny regering. ‬
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: