KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

2 days ago

Kristdemokraterna Halland
View on Facebook

KD 8,6% - högsta noteringen i Sifo på sexton år!

“På mindre än ett år har KD gått från 180 000 väljare till 560 000 väljare.”

Att KD växer bekräftas i undersökning efter undersökning.

Gå med i KD Du också!
KD.nu/blimedlem

Undersökningen gjordes 4/1-24/1, och artikeln finner du här: www.svd.se/svd-sifo-moderaterna-backar--tappar-valjare-till-kd
... See MoreSee Less

View on Facebook

STORA HJÄRTAN SKA BULTA FÖR SMÅ HJÄRTAN

Många barn har det trassligt. Hemma, bland vänner eller i skolan. Vi måste hjälpas åt att göra det lättare att växa upp. Stora hjärtan ska bulta för små hjärtan.

♥️ Mer tid för barnen - föräldraförsäkring helt utan kvotering
♥️ Mindre barngrupper i förskolan
♥️ Mer resurser till barn- och ungdomspsykiatrin

KD är Sveriges snabbast växande parti! Vi har ökat med omkring 3000 nya medlemmar sedan i januari då C och L tillsammans med V släppte fram en socialdemokratisk regering.

Bli en av oss du också! kristdemokraterna.se/blimedlem/
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

Kristdemokraterna Halland

För att klaraklimatmålen måste vi ha MER el inte MINDRE.

Vår riksdagsledamot från Halland, Larry Söder, samt riksdagsledamot Camilla Brodin ställde näringsminister Ibraham Baylan (S) tills svar för hur Sverige ska klara elförsörjningen i framtiden på ett ansvarsfullt sätt, utan att industri och kompetens försvinner ur landet.

Svaren lyste med sin frånvaro och det enda beskedet som gavs var att det är upp till Vattenfall att avgöra kärnkraftens framtid utifrån en marknadsmässig bedömning. Trots att regeringen är storägare i Vattenfall kunde ministern ändå inte ge besked om kärnkraftens överlevnad eller risken att reaktorer stängs ned i förtid.

Kärnkraft är inte längre olönsamt och är det mest miljövänliga och pålitliga energislag vi har. Kristdemokraterna vill förlänga livslängden på samtliga reaktorer på Ringhals. Vi är även öppna för att bygga ny lönsam kärnkraft i framtiden.
... See MoreSee Less

View on Facebook

KRISTDEMOKRATERNA REKORDÖKAR!
KD ÄR STÖRSTA VINNAREN: 9,5% i SKOP!

Kristdemokraterna är den stora vinnaren efter den utdragna och röriga regeringsbildningen!
Partiet har ökat med 3,2 procentenheter sedan riksdagsvalet i september.

Uppenbarligen har väljarna belönat partiet för dess tydliga hållning under hela processen från valet fram till att Stefan Löfven valdes till statsminister.

På mindre än två veckor har KD dessutom fått över 1800 medlemmar. Vi har aldrig tidigare fått så många medlemmar på så kort tid.
Vi ökar mest av alla partier!

Det är viktigt för oss att bli fler då KD behöver ta ett större ansvar för det borgerliga blocket än vad vi gjort tidigare, då vi var fler partier.

Väljarnas förtroende för Ebba Bush Thor har ökat mycket kraftigt och hon toppar nu förtroendemätningarna!
Vill du också vara med i Ebbas lag?
Bli medlem här: kd.nu/blimedlem

Under januari månad kan du ange rabattkoden SVMPCL så får du 50 kr rabatt och du betalar därmed endast 100 kr i medlemsavgift!

(Opinionsundersökningen presenterades av opinionsinstitutet SKOP och gjordes under januari 2019)
... See MoreSee Less

View on Facebook

Du kan lita på KD. När andra svajar står vi stadigt. En röst på oss är en röst för en ny regering.
Påverka svensk politik till det bättre - bli medlem i KD idag. Använd rabattkoden SVMPCL och få 50 kr rabatt på medlemskapet under första året.*

kd.nu/blimedlem

(* Rabattkoden gäller under januari 2019)
... See MoreSee Less

View on Facebook

KD ökar med 1,9 % i Expressen/Demoskop till 7,7 % !
Hårt arbete lönar sig, stödet för partiet ökar och förtroendet för Ebba Busch Thor växer.
Bli en del av KD-gänget - bli medlem här:
kristdemokraterna.se/engagera-dig/bli-medlem/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Dagen började med mandatperiodens första regionstyrelsesammanträde. Kristdemokraterna representeras av undertecknad Benny Strandberg, ledamot och Niklas Mattson, ersättare. Bland annat beslutades om representation i regionstyrelsens olika utskott.
I och med att undertecknad nu valts som ledamot i regionstyrelsens arbetsutskott samt hälso- och sjukvårdsutskott så har Kristdemokraterna i Halland fått sitt första regionråd någonsin. Detta som ett resultat av det goda valresultatet och våra gemensamma ansträngningar för att lyfta den kristdemokratiska politiken. Jag känner mig oerhört taggad inför utmaningen och stolt över den politiska överenskommelse vi har inom Alliansen. Det finns förutsättningar för att vi skall kunna känna igen oss i framtida beslut.

Benny Strandberg (KD)
Regionråd
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tack för ett nytt år och nya möjligheter! Det är ni som driver oss och ni som engagerar oss, och vi lovar att göra vårt yttersta varje dag! ... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: