KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

Ett glatt gäng kristdemokrater i Kungsbacka mötte väljare på
KBA station 06:15-08:00 i morse😀!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi kommer alltid att stå emot försök att skära ner på förlossningen i Varberg. Halland ska ha två förlossningar, i Varberg och i Halmstad!
🗳️ Rösta KD i regionvalet 9 september!
... See MoreSee Less

View on Facebook

20 hours ago

Kristdemokraterna Halland

Kristdemokraterna
Sätt patienten före landstingen!

Det är när man är som svagast som man ska vara säker på att välfärden är som starkast.

Vårdköerna till operation eller specialistvård har fördubblats under den Socialdemokratiskt ledda regeringen. Så ska vi inte ha det. Vi har kapat vårdköerna förr och vi kan göra det igen. Du ska kunna lita på Sverige.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Just nu debatterar Ebba med de andra partiledarna - häng med i diskussionen!

Expressen
Se Expressen TV:s och Di TV:s stora partiledardebatt – se när partiledarna drabbar samman.
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 day ago

Kristdemokraterna Halland

Nu debatterar Ella Kardemark (KD) med de andra partierna om LSS och att vi vill återupprätta intentionen med lagen - För du ska kunna lita på Sverige! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Sedan den rödgröna regeringen tillträdde har vårdköerna fördubblats, så kan vi inte ha det! Vi behöver en enad stalig sjukvård för en jämnlik vård
- inte landsting som slåss mot varandra. Här förklarar Larry Söder (KD), vår toppkandidat till Riksdagen, varför KD är partiet som kan göra verklighet av detta. Vi har kapat köerna förut, vi kan göra det igen! Men vi behöver Ditt förtroende, och Din röst, den 9 september!
... See MoreSee Less

View on Facebook

TORSDAG 16/8 20.00 I SVT1
UTFRÅGNING AV EBBA BUSCH THOR (KD)
Ebba är en av Sveriges skickligaste talare, en orädd politiker och partiledare för ett parti som vågar mycket och håller vad vi lovar. Den här utfrågningen måste du följa ifall du ska rösta i riksdagsvalet 9 september. Speciellt om du vill byta regering. För utan KD blir det inget!
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Kristdemokraterna Halland

Lars Gustafsson (KD) vår toppkandidat för södra Halland till regionen, förklarar varför det är så viktigt att vi sänker skatten för alla pensionärer, nu!Alliansen: SKATTEN PÅ PENSION BÖR SÄNKAS FÖR ALLA

Skarp kritik kommer nu från Alliansen mot (S)-utspelet om att höja pensionen för vissa äldre men inte för alla.

– Tilltron till hela pensionssystemet kan minska om vissa grupper får ut proportionerligt för mycket jämfört med andra grupper som betalar in kanske till och med mer i pensionsavgift, säger Lars Gustafsson (KD).

Enligt de borgerliga partierna i pensionsgruppen är Socialdemokraternas vallöfte – det gavs av statsminister Stefan Löfven(S) i hans 1 maj-tal – orättvist och slår mot grundtanken i pensionssystemet.

– Vi får inte skapa situationer där man ger en bonus till vissa och inte till andra, säger en annan företrädare för Alliansen till SR Ekot.

Alliansen menar att förslaget slår mot en grundbult i systemet, nämligen att det man betalar in direkt ska påverka hur mycket man får ut, och att den som väljer att jobba fler år och mer heltid också ska få mer i pension än den som har jobbat mindre.

– Vi måste ha ett pensionssystem där varje år som man jobbar också märks i pensionskuvertet, säger Alliansens företrädare. Alliansen menar också att skatten istället bör sänkas för alla pensionärer.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Benny Strandberg (KD) förklarar varför vi måste öka resurserna till Kungsbacka Närsjukhus, så att vi kan avlasta Varbergs Akutsjukhus och minska behovet av dyra hyrläkare.
🏨 Tycker du som oss?
🗳 Rösta KD 9 september!
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 days ago

Kristdemokraterna Halland
View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: