Bo Rudolfsson

Bo_Rudolfsson_540x298

Har ska jag försöka berätta om mig själv och varför jag valt att bli politiker. Om du har ytterligare frågor så är du varmt välkommen att kontakta mig för ytterligare samtal.

Personlig information:
Fullständigt namn: Bo Erik Jonas Rudolfsson

Ålder:  65 år (född 1953), nästa födelsedag den 27 september

Barndom:  Jag är född den 27 september i Gudmundrå församling i Kramfors och bodde de första  åren i Frånö, just utanför Kramfors. Jag är uppväxt i Vågbro, just utanför Söderhamn i Hälsingland, där jag bodde fram till jag började Lärarhögskolan i Härnösand.
Efter Lärarhögskolan har jag bott i Söderhamn, Los Angeles, Stockholm, Göteborg, Ljungskile, Nicosia på Cypern, Ljungskile, Kungsör och sedan 1986 i Laxå kommun

Utbildning:  Jag fick min utbildning på Härnösands lärarhögskola 1972-1975 och fick examen som behörig mellanstadielärare.

Familj: Jag är gift med Ruth från Danmark sedan 1979 (vi träffades i Venedig över en pizza) och vi har fyra barn som alla nu är utflugna från hemmet. Av våra fyra barn bor f.n. två i  Örebro, en i Lekeberg kommun, och en på söder i Stockholm. Alla fyra är gifta och har barn eller kommer att få under 2019.

Varför politiker?
Ingen av mina föräldrar eller far- och morföräldrar var politiskt aktiv, även om de hade starka politiska åsikter. Morfar Jonas ”Jonke” Fahlen gick i första leden i ”Ådalskravallerna” 1931. Farfar Rudolf Svensson (pappa och hans bröder bytte namn till Rudolfsson) var statare då han var gift med farmor men senare bonde som hyrde mark av försvaret. Pappa Carl-Erik var rörmontör och röstade alltid med socialdemokraterna (tror jag). Mamma Hertha var hemma med barnen under lång tid och arbetade sedan i köket i ett hem för personer med förståndsnedsättning.

Jag har alltid varit engagerad och intresserad av samhällsfrågor och intresserad av att förändra. Jag har en vision och vilja för att skapa ett bättre Laxå ( och ett bättre Örebro län/Sverige) för alla invånare men speciellt för de som har svårt att göra sin stämma hörd.