Närproducerad mat för Laxå kommun

 

Kristdemokraterna i Laxå kommun vill se mer närproducerade produkter i kommunens upphandlingar för mat till våra verksamheter.
Vår vision – Kött från bönder i Laxå kommun, kyckling från kycklinggårdar och ägg från någon av våra närliggande hönserier, grönsaker och potatis från närområdet och även göra ett försök att kunna använda vildsvinskött samt övrigt vilt till våra kök. Vi önskar även mjölkprodukter från lokala producenter.
Måltiderna skall vara en del i vår miljöprofil i kommunen. Öppna landskap, biologisk mångfald, arbetstillfällen samt ökad förståelse för sambandet mellan köttproduktion och natur-, miljö- och turismvärden ska främja kommunal matproduktion och vår kommunala krisberedskap ännu mer.
God hälsa utvecklas bland annat genom näringsriktig kost som serveras på våra matbord runt omkring i kommunen, såväl för barn som för våra äldre.
Kunskap och värderingar byggs upp och utformas vid matbordet som vi delar med våra barn i alla våra verksamheter runt omkring i Laxå kommun.
En av de viktiga grunderna som bygger kunskaper hos våra barn är god kunskap om mat och vart den kommer ifrån.

Samtidigt ser vi det som ypperligt tillfälle att satsa på våra bönder och odlare i närområdet. Med detta får vi en god helhetssyn från jord till bord !

/Henna Tirkkonen
Kristdemokraterna Laxå Kommun