• Stärk den nära vården

  Insändare Ulricehamns Tidning – Cristina Bernevång
  Allt som oftast kommer jag i samtal med människor här i Ulricehamns kommun som klagar över att det är så svårt att komma i kontakt med sin vårdcentral per telefon eller få tid för läkarbesök eller annan hjälp.

  Och det finns ingen vårdcentral i vår kommun som har öppet efter klockan 17 på vardagar eller mer än några timmar per dag på helgerna. Kristdemokraterna i Västra Götaland vill öka öppettiderna till att omfatta kvällar och helger. På det viset skulle tillgängligheten öka dramatiskt.

  Detta är något jag tycker är väldigt viktigt för oss i Ulricehamn. En väl fungerande nära vård ökar tryggheten, ger bättre hälsa och minskad stress. Inte minst är den nära vården viktig för de äldre.
  Ulricehamns kommuninvånare skulle genom att till exempel Närhälsan ökar sina öppettider få hjälp ”på hemmaplan” och slippa åka iväg till en akutmottagning i grannkommunen Borås, utom de gånger man drabbats av något som verkligen behöver lasarettets specialkompetens.

  Alltför många patienter med lättare åkommor hamnar nu på akutmottagningen, men med större tillgänglighet och mer öppettider skulle det stora trycket som nu finns på akuten på Borås lasarett verkligen minska. En vinn-vinn-situation för alla parter alltså.

  Cristina Bernevång
  gruppledare för Kristdemokraterna i Ulricehamn
  5:a på KDs regionvalsedel