MAKTSKIFTE I TIMRÅ

Ett klimatsmart, välkomnande Timrå med goda finanser, en barnomsorg och skola där alla blir sedda och respekterade och där äldre själva kan välja hur de vill bo, vad de vill äta och har råd att åka kollektivt. Vill du också ha maktskifte?

  • Äldres situation i kommunen
  • Trygghet såväl ute i samhället som på skolorna
  • Ett starkt och brett föreningsliv
  • 100-lappen för pensionärer på bussen

KRISTDEMOKRATERNA AGERAR I SÄKERHETSKRISEN

KD – för ett friare och varmare samhälle

Kristdemokraterna arbetar för ett Timrå som håller i framtiden. Ett klimatsmart, välkomnande Timrå med goda finanser, en barnomsorg och skola där alla blir sedda och respekterade och där äldre själva kan välja hur de vill bo, vad de vill äta och har råd att åka kollektivt.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

16 hours ago

Kristdemokraterna

Idag publicerades en intervju med partiledare Ebba Busch Thor i DN. Det är en lång intervju som handlar om hennes första tre år som partiledare och fokuset inför höstens val.

”Två saker har varit särskilt viktiga under de tre första årens partiledarskap, berättar hon. Att få de lokala kristdemokraterna att våga ta politisk strid i andra frågor än familjepolitiken. Och att göra värderingsfrågan modern.”

www.dn.se/nyheter/politik/ebba-busch-thor-om-vi-aker-ur-riksdagen-borde-jag-fa-sparken/
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Kristdemokraterna

Grattis Israel på självständighetsdagen! Vi kommer fortsätta att arbeta för stärkta relationer mellan Sverige och Israel. ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Kristdemokraterna

Skolan ska vara en trygg plats för alla barn. Dessvärre ser vi att det inte är så idag, bland annat porrsurfas det på skoltid. Medelåldern för när pojkar börja porrsurfa ligger idag på 12 år. Vi kristdemokrater tycker att internetleverantörerna bör ha en skyldighet att erbjuda ett porrfilter utan extra kostnad till de konsumenter som önskar. Dessutom ska alla skolor ha ett porrfilter i sin digitala utrustning.

Därför har vi idag röstat i Riksdagen för att förskolor, grundskolor och gymnasieskolor ska ha ett verktyg på datorer och nätverk som används i undervisningen så att pornografiskt material filtreras bort. #porrfriskola
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 days ago

Kristdemokraterna

Den syriska regimens användning av kemiska vapen mot sin egen befolkning är ett allvarligt brott mot folkrätten. Rysslands veto i FN:s säkerhetsråd får inte hindra att omvärlden reagerar med kraft. Det är rimligt att Sverige stödjer de riktade och proportionerliga militära aktioner som USA, Storbritannien och Frankrike nu vidtar.

FN-utredningar har tidigare slagit fast att den syriska regimen genomfört attacker med kemiska vapen, tydliga indikationer visar att så var fallet även denna gång.

Världssamfundet har ett ansvar men också en skyldighet att reagera. Detta för att minimera riskerna för ytterligare användning av kemiska vapen från Bashar al-Assads sida.

Omvärldens agerande gentemot den syriska regimen följs dessutom mycket noga av länder som Nordkorea och Iran. Om länder som dessa kan dra slutsatsen att massakrer på oskyldiga civila inte bestraffas kan hotet mot internationell fred och säkerhet öka.
Kriget i Syrien går nu in på åttonde året och det mänskliga lidandet är bortom vår fattningsförmåga. Att FN och världssamfundet inte förmår att sätta stopp för lidandet är ett misslyckande av historiska mått. Våldet och dödandet måste omedelbart upphöra och processen inledas för att ställa de skyldiga till svars för den senaste tidens allvarliga folkrättsbrott.

Dessa insatser måste kombineras med en fortsatt målmedvetenhet i kriget mot terroristgrupper såsom Islamiska Staten och Nusra-fronten. Först därefter kan förhandlingar syftande till fred leda till konkreta resultat som säkerställer att landets alla befolkningsgrupper kan leva i ett framtida fungerande Syrien.
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: