Utveckling vid Centrumtorget i Laxå

Pressmeddelande 160219

Trio köper Matxtra-fastigheten vid Laxå centrumtorg

Nu är det klart att Mattias Bruus, Greger Wintercorn och Tomas Jansson förvärvar fastigheten med ca 2300 kvm lokaler.

 Idag driver Greger och Tomas företaget WOJAB AB och de äger även en fastighet på Järnvägsgatan i Laxå. Mattias driver Infront Gym och äger en fastighet vid Laxå centrumtorg. Nu går de samman i ett gemensamt bolag för att förvandla den tomma Matxtra-fastigheten och få den levande igen.

– Vi vågar göra detta eftersom Laxå är på uppgång! Politikerna har antagit ett visionsdokument för att få centrala Laxå att blomstra igen det första steget att bygga om infarten till centrum är genomförd, säger Mattias Bruus.

Just nu står en stor del av lokalerna i fastigheten tomma och har gjort det sedan Matxtra gick i konkurs för flera år sedan.

– Tanken är att vi ska få in olika verksamheter i lokalerna och att det ska bli en typ av galleria, säger Greger Wintercorn.

De kan inte lova när det kan vara verklighet, men håller alla dörrar öppna för att många aktörer ska kunna finnas med. Diskussioner pågår med olika intressenter, och några är redan klara. Den 1:a mars öppnar en matbutik med orientalisk inriktning, och under våren kommer fler hyresgäster att flytta in.

– Vi hoppas och tror att detta kan bli ett lyft för hela torget, säger Tomas Jansson.