• Årsmöte med musik och sång av Roland Utbult

  IMG_2949Lördagen den 14/2 hade kristdemokraterna i Ljungby årsmöte. I samband med årsmötet hade vår riksdagsledamot Roland Utbult bjudits in. Då Roland utöver att vara riksdagsledamot även är en kompositör, musiker och sångare så inleddes mötet med tal och sång av Roland Utbult där han berättade om sin väg in i politiken kombinerat med sånger som knöt an till det han berättade. Roland är t.ex. den första riksdagsledamot som har sjungit i debatten i plenisalen i Sveriges riksdag där han framförde ”Elsas visa” som handlar om hans möte med Elsa Lund som mot sin vilja lades in på mentalsjukhus och steriliserades på 30-talets Sverige.

  Hans debattinlägg kan ni se här:

  Roland hade sedan en frågestund där han kommenterade och diskuterade dagsaktuella politiska frågor och uppgav vilka han såg som kandidater som partiledare efter Göran Hägglund, dock utan att delge sin personliga favorit bland dessa.

  Efter Rolands medverkan var det dags för årsmötesförhandlingar. Christer Henriksson omvaldes som ordförande för mötet och NilsErik Wetter som vice ordförande. Styrelsens sammansättning är följande:

  Christer Henriksson ordf.
  NilsErik Wetter vice ordf.
  Arne Lundgren kassör
  Susanna Tingbratt ledamot
  Bernt Salomonsson ledamot
  Urban Axell ledamot
  Bengt Carlsson ledamot

  Lotta Ericsson suppleant
  Christian Monroy suppleant