• Att leva med ett barn med autism

  Pia Wallenborg, kvinnan som skrivit medborgarförslaget om Autismskola.
  Pia Wallenborg, kvinnan som skrivit medborgarförslaget om Autismskola.

  Pia Wallenborg, som skrivit medborgarförslaget om Autismskola.

  På vårt gruppmöte igår hade bjudit in Pia Wallenborg för att höra på hennes gripande berättelse om kampen för sin autistiska son.

  Pia har fått slåss både för att få en diagnos på sin son, men även för rätt hantering och bemötande i skolan. Pia har skrivit ett medborgarförslag om att utreda möjligheterna att starta resursskola i Ljungby för att ha en anpassad skolgång för barn med autism och andra NPF-diagnoser för att inte fler barn och familjer ska drabbas av samma motgångar som Pia och hennes familj drabbats av.

  Vår riksdagsledamot och skolpolitiska talesperson Annika Eclund har skrivit en debattartikel i ämnet som berör precis det som Pia efterfrågar.

  Annika Eclund- Riksdagsledamot och Skolpolitisk talesperson

  Annika Eclund- Riksdagsledamot och Skolpolitisk talesperson

  Annika Eclund:

  ”Man är så rädd för att stigmatisera elever genom att peka ut dem som annorlunda. Men den verkliga stigmatiseringen sker genom att vi har ett system där man måste utredas”

  Medborgarförslaget skall tas upp i nästa kommunfullmäktige och vi ville därför veta mer om bakgrunden till förslaget. Därför var vi tacksamma att Pia ville ställa upp på ett samtal med vår lokala partigrupp.

   

   

   

  ”Jag tror inte på inkludering till varje pris” – Debattartikel Annika Eclund 2015-04-22