• Reportage om Christer Henriksson

  Christer Henriksson

  Christer Henriksson

  I dagens Smålänningen kan vi läsa en lång intervju med Christer Henriksson. Det är ett reportage som är ett bokslut av de år Christer lagt på politiken i Ljungby.  Christer som inte ställer upp i valet 2018 har gjort stora avtryck inom politiken i Ljungby.

  Förutom att ha varit vice ordförande och sedermera ordförande i KD har Christer haft uppdrag som ledamot i kommunstyrelsen, kommunfullmäktige, ordförande i Ljungbybostäder och Ljungby Energi. Christer har också varit ledamot i Landstingsfullmäktige.

  Christer som till yrket är jurist har en bakgrund som huvudstadsdirektör i Stockholms stad samt chefsjurist på SABO hamnade för c:a 20 år sedan i Lagan. Efter att hans son som är aktiv i KD övertygat Christer om att även han skulle engagera sig i partiet så blev han kontaktad av lokala företrädare och engagemanget påbörjades.

  Christer har framförallt brunnit för bostadsfrågor, den stora frågan som han drivit igenom är bostadsförsörjningsprogrammet som sedermera infördes.

  Christer har fått nytta av sitt engagemang i bostadsfrågan då han bl.a. varit ordförande i Ljungbybostäders styrelse.

  Christer har drivit frågorna om kommunens kärnverksamhet och att hushålla med kommunens pengar. Det har lett till ifrågasättanden av både Arenabygget och Åsikten, inte som ett motstånd mot själva byggnationerna men kring kommunens och Ljungbybostäders roller i byggnationerna samt finansieringen av densamma.

  Christer har flera gånger  ifrågasatt vården och äldreomsorgen och ställde sig frågan ”Vågar man bli gammal i Ljungby?” Ett annat uttryck vi minns Christer för är ”Färre hövdingar och fler indianer” när kristdemokraterna efterfrågar mer verksamhetsnära personal och mindre administration.

  Christer kommer sitta kvar i kommunfullmäktige och kommunstyrelsen under kvarvarande mandatperiod och kvarstår även i partistyrelsen under samma period.

  För att läsa reportaget i sin helhet krävs att man är prenumerant på tidningen, det kan läsas här.