• Inga barn har blivit hänvisade utomlands vid Astrid Lindgrens barnsjukhus i år

    Med anledning av Sveriges Radios inslag om barnintensivvården i Sverige vill Kristdemokraterna i Stockholms läns landsting tydliggöra och nå ut med korrekt information. I artikeln beskrivs det att samtliga intensivvårdsavdelningar har varit fullbelagda och därmed varit tvungna att skicka barn utomlands för vård.

    Inga barn har blivit hänvisade utomlands i år vid Astrid Lindgrens barnsjukhus (ALB). Tvärtom gör ALB insatser för övriga landet genom att ta emot 30-40 % utomlänshänvisningar. Det finns alltså ingen anledning att vara orolig, föräldrar i Stockholm kan vara trygga med att detta inte har varit fallet i Stockholms läns landsting. Däremot är det oroväckande med den brist på specialister som har drabbat övriga Sverige och som Stockholm också känner av.

    Stockholms läns landsting arbetar hårt för att kunna stödja och säkra inte bara Stockholms barnintensiv utan hela Sveriges. Vi är stolta över det jobb som hela sjukvårdsprofessionen gör för att ta hand om de minsta när de behöver oss som mest.Ella Bohlin pressbild

    För mer information och kontakt med Ella Bohlin: 
    Roksana Schnittger
    Pressekreterare
    070-737 45 16