• Otryggheten bland äldre kvinnor är ett svek

    Den 8 mars infaller årligen den internationella kvinnodagen – en dag då olika frågor som specifikt berör kvinnor runtom i världen uppmärksammas. Ofta står yngre kvinnors otrygghet i centrum för debatten, men äldre kvinnors otrygghet bör också uppmärksammas på denna dag menar Stockholms stads äldre- och trygghetsborgarråd Erik Slottner (KD).

    Enligt Erik Slottner speglar debatten på internationella kvinnodagen en bredare tendens i samhället att glömma bort och bortse från äldre och de problem som de ställs inför.  Inför årets internationella kvinnodag vädjar Erik Slottner i en debattartikel tidningen Dagen till uppmärksamhet också mot den otrygghet som äldre äldre kvinnor upplever.

    Det svenska offentliga samtalet behöver inte fler förenklingar och retoriska undanflykter, utan ett större fokus på verkligt existerande problem med kriminalitet och hur dessa ska lösas. Det är vi skyldiga de äldre som dagligen dras med rädsla och otrygghet i sina hemkvarter, alldeles oavsett exakt hur stor risk de löper att faktiskt råka ut för brott”.

    Läs mer här.