• KD Stockholms stadshus söker pressekreterare

  2022-11-03

  Tycker du politik är angeläget, har erfarenhet av media och gillar snabbt tempo? Då kan du vara den vi söker som pressekreterare hos Kristdemokraterna i Stockholms stadshus. Vi söker pressekreterare som skall arbeta med presstöd till gruppledare och fullmäktigegrupp på heltid till vårt kansli.

  Ditt uppdrag

  Du är navet i arbetet med media och press. Du planerar, genomför och följer upp pressaktiviteter. Arbetet innefattar presstöd till gruppledare och fullmäktigegrupp. Det innebär att du till exempel skriver pressmeddelande och bistår vid intervjuer, anordnar pressträffar, ger service till journalister och gör medie- och intressentanalyser. I arbetsuppgifterna ingår även intern kommunikation och att bistå i arbetet med digital kommunikation och sociala medier. Du skriver, filmar och tar bilder för sociala medier och arbetar tillsammans med andra även med innehållet. Att planera och genomföra besök och möten ingår också i arbetet.

  Din bakgrund

  Du har ett intresse för media, gärna arbetat som journalist, informatör, pressekreterare eller redaktör och är skicklig och snabb skribent. Du har erfarenhet av layout, bildhantering, foto eller film. Du har en högskoleutbildning inom journalistik, medie- och kommunikation, eller motsvarande kunskap eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer är likvärdig.

  Arbetet förutsätter mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Du har lätt för att tänka övergripande och att kunna planera och prioritera ditt arbete och du tycker om att arbeta i högt tempo. Du är prestigelös och tycker om att arbeta självständigt med varierande arbetsuppgifter samtidigt som du är en stark lagspelare, och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har kännedom om partiet och brinner för att följa den politiska debatten.

   

  Om vår organisation

  Stadshuskansliet bistår gruppledare och fullmäktigegrupp med politiskt stöd, sakkunnigt underlag och administrativ hjälp.

  Upplysningar

  Vid frågor kontakta Nike Örbrink, Gruppledare Kristdemokraterna i Stockholms stadshus, nike.orbrink@stockholm.se

   

  Ansökan med ett personligt brev, CV samt gärna löneanspråk, ska vara oss tillhanda senast den 17 november 2022. Intervjuer sker löpande så tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, skicka därför din ansökan så snart som möjligt.

  Arbetsprov kan förekomma under rekryteringsprocessen.

  Skicka ansökan via e-post till nike.orbrink@stockholm.se.

  Ange referensnummer ”Pressekreterare”.