• KD Stockholms stadshus söker politisk sekreterare med ansvar för äldre- och socialpolitik

  Är du intresserad av äldre- och socialpolitik med kommunperspektiv? Då kan du vara den vi söker som ny politisk sekreterare.

  Om tjänsten:

  Som politisk sekreterare med huvudansvar för äldrefrågor arbetar du tillsammans med övriga på kansliet för att bistå gruppledare och fullmäktigegrupp med bevakning och underlag.

  I denna tjänst ingår att omvärldsbevaka, följa utvecklingen inom staden på tilldelade områden, skriva motioner, ta fram underlag samt politikutveckla inom framförallt äldre- och socialpolitik. Du arbetar självständigt, men också i nära samarbete med gruppledare och övriga på stadshuskansliet. Du har gemensamt ansvar för kansliets stöd i de politiska processerna inom fullmäktigegruppen och partiet. Utöver huvudansvar för äldre- och socialpolitik tillkommer även bevakning av andra nämnder.

  Din bakgrund:

  Du har akademisk examen och tidigare erfarenheter av politiskt arbete. Du har god kommunikativ förmåga, är bra på att uttrycka dig väl i tal och skrift. Att du är politiskt intresserad är grundläggande för denna tjänst samt att du har erfarenhet av att arbeta med att ta fram kvalificerade beslutsunderlag. Du har kännedom om politiska processer och har ett engagemang inom äldre- och socialpolitik. Du har lätt för att sätta dig in i nya frågor samt att samla in, bearbeta och sammanställa olika typer av material.

   

  Om vår organisation:

  Stadshuskansliet bistår gruppledare och fullmäktigegrupp med politiskt stöd, sakkunnigt underlag och administrativ hjälp. Arbetet är förlagt till stadshuskansliets lokaler i Stockholm. Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

   

  Vid frågor kontakta Nike Örbrink, Gruppledare för Kristdemokraterna i Stockholms stadshus nike.orbrink@stockholm.se

   

  Tycker du att jobbet låter spännande? Ansökan, gärna med CV och löneanspråk, ska vara oss tillhanda senast den 1 december 2022. Tjänsten kan komma att tillsättas före utsatt tid.

  Skicka in ansökan till nike.orbrink@stockholm.se Ange referens ”Politisk sekreterare”.