• Välkommen Jonas Sareld, ny kanslichef på Kristdemokraterna i Region Stockholm

    Jag är glad att idag kunna presentera och välkomna Jonas Sareld till Kristdemokraterna i Region Stockholm. Jonas arbetar idag med samhällskontakter i sin roll som Public Affairs Manager på Sanofi. Han har tidigare även erfarenhet som programdirektör och VD på Medtech4Health men också andra vårdrelaterade uppdrag, inom både offentlig sektor och det privata näringslivet.
    Jonas är utbildad socionom och har därutöver också lång erfarenhet av politiskt arbete inom Kristdemokraterna. Både som politisk sekreterare och som förtroendevald i kommun och landsting. Under ett antal år arbetade Jonas som politisk sekreterare på Kristdemokraterna kansli här i regionen (dåvarande landstinget) och därför är det extra roligt att välkomna honom tillbaka i en ny roll!
    Jonas kombination av erfarenheter från politiskt arbete och uppdrag han haft i både offentlig och privat sektor kommer vara en stor tillgång för oss i regionarbetet, liksom hans chefserfarenheter.
    Jag ser fram emot att Jonas med sina infallsvinklar, erfarenheter och kunskaper ska vara med och stärka vår oppositionsroll i Region Stockholm inför valet 2026, säger Désirée Pethrus.
    – Det är med en stor portion ödmjukhet som jag tar mig an detta uppdrag, och jag ser likafullt fram emot att arbeta tillsammans med det kompetenta gäng som KD-kansliet och förtroendevalda utgör, kommenterar Jonas Sareld. Det känns som en förmån att få ytterligare en möjlighet att tjäna ett så pass viktigt samhällsuppdrag som regionpolitiken och hantverket bakom innebär, avslutar han.