• Lösning på plats för Danderyds barnakut

    Lättakuten vid Danderyds sjukhus kommer inte att stänga vid årsskiftet utan ge vård för barn tills den nya organisationen för akutsjukvården är på plats.

    Pressmeddelande
    17 november 2017

    Ella Bohlin (KD)– Vi har lyssnat på den oro som föräldrar och vårdpersonal har uttryckt över att akuten skulle stänga. Nu har vi en lösning på plats så att det inte blir något glapp. Landstingets lättakut får i uppdrag att ta emot sjuka barn längre. Precis som vi tidigare planerat öppnar sedan den nya mottagningen med ännu högre kompetens när det gäller barn, säger Ella Bohlin (KD), barnlandstingsråd.

    Enligt den tidigare planen skulle barn få akut vård på Astrid Lindgrens barnsjukhus och andra närakuter tills närakuten för barn och vuxna öppnar i Danderyd i februari.

    – Alla föräldrar och barn ska vara trygga med att vården finns där. Lättakuten vid Danderyds sjukhus ska hållas öppet hela tiden fram till närakuten för barn och vuxna öppnar. Dessutom finns hjälp på närakuten Haga och på våra barn- och ungdomsmedicinska mottagningar i primärvården, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd.