• Landstinget satsar på film för BB

    Stockholms läns landsting beslutade i går att spela in filmer på tio olika språk för att stödja blivande och nyblivna föräldrar. Initiativet kommer från barnmorskor på Karolinska Universitetssjukhuset.

    Pressmeddelande
    20 december 2017

    Ella Bohlin (KD)– Efter att barnen har fötts ska föräldrarna få massor av information. Tiden är knapp, råden uppdateras ofta och personalen har en ansträngd situation. Dessutom kommer föräldrarna i vårt län från olika kulturer och länder. För att göra vården mer jämlik satsar vi på en mobilanpassad hemsida med tydliga filmer som familjen kan ta del av när den vill, säger Ella Bohlin (KD) landstingsråd med ansvar för förlossningsvården.

    Totalt fördelar landstinget en miljon kronor till projektet. Filmerna berättar exempelvis om vikten att hålla barnet hud mot hud och vilka rutinundersökningar som vården ska göra. När Karolinska har gjort klart filmerna är ambitionen att de ska kunna användas av hela förlossningsvården.

    – Det här är en del av den uppgörelse som finns med Sveriges kommuner och landsting för förlossningsvård och kvinnors hälsa. Vi arbetar för att göra det tryggare att föda barn i Stockholms län och därför har vi valt att prioritera det här arbetet som gör att föräldrarna får veta vad de behöver samtidigt som risken för missuppfattningar minskar, säger Ella Bohlin.

     

    Barnmorskorna och Ella Bohlin berättar om satsningen i SVT Nyheter Stockholm >>