• BB-pengar måste gå till att utbilda fler

  För Stockholms län står det klart att regeringens 400 miljoner för att förbättra förlossningsvården måste användas till de statliga utbildningarna för sjuksköterskor och barnmorskor. Det säger Ella Bohlin (KD), landstingsråd med ansvar för förlossningsvården.

  Ella Bohlin (KD)– Visst är pengar ett välkommet tillskott för att förstärka vården men den stora bristen på BB-avdelningarna är utbildad personal. Regeringen måste satsa på fler platser på högskolorna för att Stockholms mammor ska få en tryggare förlossning, säger Ella Bohlin.

  Alliansen har under sin tid vid makten i Stockholms läns landsting satsat på förlossningsvården. Under sommarmånaderna, den mest ansträngda tiden på året, fick 93 procent av mammorna föda på den klinik de hade valt. Endast fyra hänvisades till ett annat län.

  – Jämfört med andra landsting och regioner har Stockholm klarat sig bra. Ändå står förlossningsvården i Stockholm inför stora utmaningar. Jag ser fram emot att tillsammans med Alliansen arbeta för trygga förlossningar för alla, säger Ella Bohlin.

   
  Läs mer: Kristdemokraternas förslag för förlossningsvården i Stockholms län >>