• Här är de som får SL-biljetter till hemlösa

  Pressmeddelande
  den 8 oktober 2014

  Clara kyrkas vänner, Ny gemenskap, Stockholms stadsmission, Frälsningsarmén och Convictus blir de organisationer som får del av Kristdemokraternas initiativ om SL-biljetter till helmösa. Det beslutade trafiknämnden i går.

  Karl Henriksson (KD)– Samtliga är organisationer med lång erfarenhet av att hjälpa utsatta människor i Stockholm. Det är glädjande att trafikförvaltningen tar samhällsansvar och sponsrar det viktiga frivilligarbetet, säger Karl Henriksson, gruppledare för Kristdemokraterna i trafiknämnden.

  Trafikförvaltningen köper 15 000 ABC-zonbiljetter av SL för totalt 1 080 000 kronor. Biljetterna fördelas jämnt mellan de fem organisationerna. Kristdemokraterna beklagar att beslutet har lett till rasistisk ryktesspridning, bland annat om att biljetterna bara kommer att gå till romska tiggare.

  – För det första är det inget fel på att hjälpa romer. För det andra finns alla möjliga sorters människor bland de hemlösa i Stockholm. Det de har gemensamt är att de lever i utsatthet och har ett stort behov av att kunna resa till exempelvis hjälpverksamheter, myndigheter och vårdinrättningar, säger Karl Henriksson.

   

  För mer information:
  Simon Olsson
  Pressekreterare
  070-737 4321