• KD-politik kan hjälpa barn i vårdkö

  Fler barnläkare och fler specialistsjuksköterskor inom barnsjukvården, som barnsjukvården i Stockholm efterlyser i dag, överensstämmer med Kristdemokraternas vallöften.

  Ella Bohlin (KD).– För oss är barn och unga en prioriterad patientgrupp som självklart ska få vård i tid. Det står klart att en stor orsak är bemanningen. Vårt mål är att jobba för fler barnläkare inom primärvården, fler vårdplatser på Astrid Lindgrens barnsjukhus och en verksamhetsintegrerad specialistutbildning för sjuksköterskor, säger Kristdemokraternas tillträdande landstingsråd Ella Bohlin.

  – Vi hoppas förslagen ska ta fart så fort som möjligt, fortsätter hon.

  Dagens Nyheter skriver i dag att nästan hälften av de barn som sökt sig till en barnmottagning i Stockholm har fått vänta över 30 dagar i år. Därmed lever inte Stockholms läns landsting upp till vårdgarantin.

  – Barnsjukvården måste dimensioneras för att även i fortsättningen kunna ge specialiserad vård av hög kvalitet. Förutom att utbilda och rekrytera mer personal handlar det om att öka samarbetet mellan skolan, vårdcentralerna och sjukhusvården, säger Ella Bohlin.

   

  För mer information:
  Simon Olsson
  Pressekreterare
  070-737 4321