-
Positivt om vården vid Astrid Lindgrens barnsjukhus
Sedan sommaren pågår ett aktivt arbete på Astrid Lindgrens barnsjukhus för att kunna ge alla barn en ännu bättre vård. Framförallt handlar det om rätt grundbemanning, god arbetsmiljö och en patientsäker vård.
– Det är otroligt glädjande att Astrid Lindgrens barnsjukhus inte har behövt hänvisa barn till behandlingar utanför Stockholm under januari månad. Det är viktigt att familjen får den vård och behandling som behövs här hemma i Stockholm, både för att kunna vara nära varandra och ge varandra stöd, men också för att få vardagen att gå ihop, säger barn- och äldrelandstingsråd Ella Bohlin (KD).
Den stora utmaningen inom barncancervården (liksom är fallet inom många andras speciliteter också) handlar om på brist på sjuksköterskor, framför allt inom den tunga slutenvården. Länet växer och därmed också vårdbehoven, behandlingarna blir mer avancerade men glädjande nog överlever också fler barn en cancerdiagnos.
För att locka sjuksköterskor till den högkvalificerade dygnet-runtvård som bedrivs varje dag på Astrid Lindgrens barnsjukhus har det gjorts särskilda lönesatsningar.
Alliansen satsar mer än någonsin på sjukvården och lägger stort fokus på cancervården i landstingets budget. 2,1 miljarder till hälso- och sjukvården. Det sker i kombination med noggrann uppföljning av arbetet, för att säkerställa och förbättra vårdens kvalitet, både för patienter men också för personalen.
– Det är viktigt att uppmärksamma och komma ihåg att Stockholm har en god cancervård. Astrid Lindgrens barnsjukhus har trots en hög belastning kunna ge vård till var och en som har sökt den. Det är ett bevis på den fantastiska insats som personalen dagligen levererar och ett viktigt steg mot den behandlingsgaranti som vi inför för barncancervården, säger Ella Bohlin.
-
- Dela detta: