• Våra riksdagsledamöter från Stockholm: Caroline Szyber

  De kommande fyra åren representeras Kristdemokraterna i Stockholm av fem ytterst kompetenta personer i riksdagen. Här kan du lära känna dem lite närmare. I dag: Caroline Szyber, småbarnsförälder och distriktsordförande för Kristdemokraterna i Stockholm stad.

  Caroline Szyber har suttit i riksdagen sedan 2010 och under den perioden varit rättspolitisk talesperson för Kristdemokraterna tillsammans med andra uppdrag. Den 6 oktober utsågs Caroline av Kristdemokraternas riksdagsgrupp till ordförande för Civilutskottet för den kommande mandatperioden.

  Ålder?
  33

  Bor?
  Stockholm

  Familj?
  Son och man

  Fritidsintressen?
  Umgås jag med min familj, blev mamma i augusti 2012! Favorit tv-serie är Vita huset och House of Cards och Homeland – kort och gott jag gillar tv-serier! Jag tycker om att resa, gör det både en del i jobbet men då blir det mest i Sverige men privat reser jag gärna på semester utomlands. När jag inte går med barnvagnen ser man mig oftast cyklande eller ledandes min cykel, som är mitt färdmedel större delen av året, i mitt älskade Stockholm. Alltid med min Iphone i högsta hugg för att kunna twittra, blogga eller facebooka.

  Yrke?
  Riksdagsledamot (Jurist)

  Vilka politikområden är du särskilt intresserad av?
  Jag är glad över ansvaret för de civilrättsliga frågorna där bland annat bostadspolitiken ligger. Likaså rättspolitik, näringspolitik samt migrationspolitik.

  Vad vill du arbeta för i riksdagen de kommande åren?
  Fortsätta reformarbetet på bostadspolitikens område.

  Vad önskar du ska hända i svensk politik under mandatperioden?
  Att vi lägger en bra grund för valvinst 2018.