• Julkonserten på Ljunggården

  I lördags den 2/12 startades ny tradition upp i Kristdemokraterna Ljungbys lokalavdelning, även om de inte är en tradition förrän man har gjort det några år så var årets julkonsert som hölls i Ljunggården en uppskattad tillställning som förhoppningsvis kommer bli en härlig tradition.

  Evenemanget inleddes med en uppmärksammad film som släpptes på KD’s riksting i september där Partiledare Ebba Busch-Thor ställer frågan om man vågar bli gammal i Sverige idag.

  Sedan tog ordförande Susanna Tingbratt vid och presenterade programmet för eftermiddagen och lämnade över till vår lokala partisekreterare Ivar Wennerholm som var konferencier och började kvällens sånginsats med ”The Cristmas Song”

  Ivar presenterade sedan Evelina Jansson som medverkade med ”Ser du stjärnan i det blå” och ”I denna natt blir världen ny”.

  Mikrofonen lämnades sedan över till Rut Björkström, nybliven ersättare i socialnämnden som sjöng ”När det lider mot jul” och ”Julen är här”.

  Sedan sjöngs en finstämd version med endast gitarr och sång av ”Jul Jul, strålande jul” där 10-åriga Juni Tingbratt stod för solosången.

  Susanna Tingbratt höll sedan ett kort anförande där lokala politiken berördes, men även LSS och de demonstrationer mot de försämrade reglerna som hölls på andra platser i Kronoberg togs upp. Kristdemokraterna på både riksdagsnivå men även lokal nivå har protesterat kraftigt mot de nedskärningar som Socialdemokraterna initierade förra hösten.

  Avslutningsvis sjöng Josef Tingbratt sången ”I skuggan av jul” och alla sångare bidrog med körsång i slutorden ”Jag tänder ett ljus, i skuggan av jul”.

  Stort tack till alla medverkande sångare och extra stort tack till våra medverkande musiker: Mia Jansson – Piano, Mikael Fridén – bas, Niclas Eriksson – trummor och Josef Tingbratt – sång.