• Landstinget bygger ut vården för ME/CFS i Stockholms län

  Människor som lider av den obotliga sjukdomen ME/CFS, som ofta kallas för kroniskt trötthetssyndrom, får förstärkt vård i Stockholms län. Från och med hösten inför Alliansen förändringar i vårdvalet och ökar de ekonomiska resurserna med över 20 procent. (mer…)

 • ”En förkämpe som gjorde otroligt mycket för vården för ME/CFS”

  – Det är med stor sorg jag har nåtts av beskedet om Anne Örtegrens bortgång. Hon är värd den största respekt för sitt arbete med att lyfta fram ME/CFS i ljuset. Anne Örtegren var en stark förkämpe som drabbades av en hemsk sjukdom och som gjort otroligt mycket för att vi i dag har kunnat komma en bit på väg med vården för ME/CFS i Stockholms län. (mer…)

 • ”Regeringen måste ta mer ansvar för de som drabbas av ME/CFS”

  Vi är glada över att sjukdomen ME/CFS har fått mer uppmärksamhet den senaste tiden. Landstingsrådet Ella Bohlin och Kristdemokraterna har varit drivande i att bygga upp vården. Stockholms läns landsting har därför kommit en bit på väg. Men mer statligt ansvar behövs. I en debattartikel i Svenska Dagbladet formulerar Ella Bohlin krav till regeringen. (mer…)

 • Beslut i dag: Ny mottagning för ME/CFS-sjuka

  ME/CFS, den sjukdom som brukar kallas kroniskt trötthetssyndrom, får en ny mottagning i Stockholm. Under onsdagen beslutar Alliansen i Stockholms läns landsting att Bragee Rehab, som drivs av ”Arga doktorn” Björn Bragee, godkänns för vårdvalet.

  Pressmeddelande 12 oktober 2016

  – Vi märker att behovet av den här vården är stor. Sedan vi kristdemokrater började bygga ut vården för ME/CFS-sjuka har en mottagning öppnat, på Stora Sköndal. De fick direkt massor av patien...

 • I dag öppnar Sveriges första ME/CFS-mottagning

  Pressmeddelande 20 augusti 2015

  Den 20 augusti inviger barn- och äldrelandstingsrådet Ella Bohlin (KD) och Stora Sköndals neurologiska rehabiliteringsklinik den första mottagningen i Sverige för patienter med ME/CFS, den sjukdom som ibland brukar benämnas kroniskt trötthetssyndrom.

  – Det är jätteroligt att mottagningen äntligen är på plats efter att vi kristdemokrater länge har arbetat för att förbättra vården för de 40 000 svenskar som drabbas av ME/CFS. Jag hoppas nu att for...

 • Nytt regionalt vårdprogram för ME/CFS

  Pressmeddelande 3 juni 2015

  I går fattade hälso- och sjukvårdsnämnden (HSN) ett viktigt beslut om att Stockholms landsting ska ta fram ett nytt regionalt program för rehabilitering vid långvarig smärta med eller utan samsjuklighet och för utmattningssyndrom.

  – Vi vill att Stockholms läns landsting ska fortsätta att ligga i framkant och sätta en norm som andra kan ta efter vad avser behandling av sjukdomen Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS). Ett r...

 • Stockholm ska vara Sveriges bästa landsting för ME/CFS

  I dag tisdagen den 12 maj uppmärksammas världen över ME/CFS, den sjukdom som ibland brukar benämnas kroniskt trötthetssyndrom och som drabbar ungefär 40 000 människor i Sverige. Ella Bohlin (KD) är ansvarigt landstingsråd och skriver i dag i Dagens Samhälle tillsammans med övriga Alliansen i landstinget att mer kunskap behövs.

  Vi i Stockholms Läns Landsting är överens om att ME/CFS behöver tas på allvar. Många drabbade, liksom deras anhöriga, lider svårt.

  Stockholms läns lands...

 • Beslut i dag om bättre ME-vård

  Pressmeddelande 20 oktober 2014

  Vården av ME-sjuka i Stockholm förstärks genom att bli inriktad mot biomedicin och få ett starkare fokus på forskning. Det beslutade en enig hälso- och sjukvårdsnämnd i Stockholms läns landsting i dag.

  – I väntan på att gåtan ME knäcks av vetenskapen arbetar Kristdemokraterna och Alliansen vidare med att Stockholm ska bli landets ledande landsting på omvårdnad, forskningssamverkan och habilitering. De här patienterna är mycket utsatta och går ig...

 • I dag beslutar vi om vårdval för utmattade och ME-patienter

  Patienter med långvarig smärta, utmattningssyndrom och kroniskt trötthetssyndrom ska själva få välja sin vårdgivare och vårdval ska utredas för alla äldre patienter inom geriatriken. Det blir resultatet av hälso- och sjukvårdsnämndens sammanträde i Stockholms läns landsting i dag. (mer…)