KD arrangerade afterwork med äldrefokus

kaffe och kaka1

I fredags, på Kanelbullens dag arrangerade Kristdemokraterna afterwork under temat: Mer respekt för äldre. Förutom att äta kanelbullar så kunde besökarna lyssna till Sven-Erik Karlsson, Ordförande för Sveriges pensionärsförbund i Kalmar och Margreth Johansson(KD), vice Ordförande i Omsorgsnämnden som samtalade om attityder och bemötande gentemot våra äldre.

– Vi är djupt bekymmrade över de attityder och det dåliga bemötande som ibland möter våra äldre runt om i samhället. Senaste tidens händelser inom äldreomsorgen i Kalmar är bara en av många händelser. Diskrimineringen av äldre på arbetsmarknaden sker alldelses för ofta och bristen på respekten för all den erfarenhet som äldre besitter saknas allt för ofta. Därför är det viktigt att hålla igång diskussionen om attityder och värdegrund och inte låta den dö ut efter att nyhetsvärdet klingat av, säger Christopher Dywik, Ordförande & gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar.

– Vi tror att vissa saker kan förändras med lagstiftning, men för att nå roten på problemet så krävs det en diskussion i samhället om hur vi behandlar varandra. Framförallt hur vi behandlar de äldre, som har jobbat och slitit hela sitt liv och byggt upp det land och den välfärd som vi har idag. De äldre förtjänar mer respekt, avslutar Dywik.

kaffe och kaka


Viktigt att lyssna på boendes farhågor vid enorm vindkraftsutbyggnad i populärt naturområde


Läs mer

Svenskt på tallriken i sommar


Läs mer

”Bregott-beslutet” – Ett viktigt steg på vägen för mer svenskproducerad mat till våra barn


Läs mer

KD tog strid mot höghastighetståg på SKR:s Kongress


Läs mer

Sluta straffbeskatta landsbygden


Läs mer

Nej till 21-meters mast i centrala Ljungbyholm


Läs mer

Mer svensk- och närproducerad mat på våra skolor


Läs mer

KD-glädje över räddad Cellgrav


Läs mer

Förebyggande insatser är de viktigaste av insatser


Läs mer

Hur återställer vi trygghet och säkerhet i Berga centrum?


Läs mer