KD välkomnar att majoriteten anammar KD:s fiber-linje

Kristdemokraternas gruppledare Christopher Dywik kommenterar majoritetens fibersatsning. |

Under gårdagen presenterade den styrande majoriteten en rad satsningar riktade mot landsbygden. Kristdemokraterna välkomnar dessa välbehövliga satsningar och konstaterar att man drivit majoriteten framför sig i ännu en viktig fråga för landsbygden*.

Frågan om att kommunen bör ta ett större ansvar för utbyggnaden av fiber på Kalmar kommuns landsbygd är en fråga som Kristdemokraterna i Kalmar kommun har jobbat i motvind med under flera år, men sakta men säkert fått med sig majoriteten på punkt efter punkt.

Först med inrättande av en bredbandssamordnare, därefter framtagandet av en offensiv bredbandsstrategi och förslag för hur man bättre kan hjälpa byalag ekonomiskt. Och nu äntligen att kommunen faktiskt går in och bekostar utbyggnaden på de orter där Telia ”på en affärsmässig grund” inte vill bygga ut.

Här nedan bifogar undertecknad en intervju ifrån 2015 där undertecknad och min partikollega Johanna Ingvarsson (som själv driver företag inom e-handel) talar om just behovet av att kommunen går in och bekostar utbyggnaden av fiber. Artikeln här.

(*Kristdemokraterna har tidigare också lyckats vända ett kompakt motstånd till satsningar på skolorna och förskolorna i Hagby och Halltorp till att de nu renoveras och byggs om.)


Viktigt att lyssna på boendes farhågor vid enorm vindkraftsutbyggnad i populärt naturområde


Läs mer

Svenskt på tallriken i sommar


Läs mer

”Bregott-beslutet” – Ett viktigt steg på vägen för mer svenskproducerad mat till våra barn


Läs mer

KD tog strid mot höghastighetståg på SKR:s Kongress


Läs mer

Sluta straffbeskatta landsbygden


Läs mer

Nej till 21-meters mast i centrala Ljungbyholm


Läs mer

Mer svensk- och närproducerad mat på våra skolor


Läs mer

KD-glädje över räddad Cellgrav


Läs mer

Förebyggande insatser är de viktigaste av insatser


Läs mer

Hur återställer vi trygghet och säkerhet i Berga centrum?


Läs mer