Öppna landskap förutsätter lantbruk!

Under gårdagen besökte riksdagsledamot Anders Andersson(KD) och Kalmaravdelningens gruppledare Christopher Dywik(KD), familjen Danielssons gård i Applerum söder om Kalmar för att samtala om det konventionella jordbrukets förutsättningar, styrkor och utmaningar för framtiden.

applerum

Marcus Danielsson, Christopher Dywik(KD), Ulf Danielsson, Per Danielsson och Anders Andersson(KD) samtalar om det konventionella jordbrukets förutsättningar och utmaningar för framtiden.

– För Kalmar län är jordbruket viktigt. Matproduktionen är grunden för att garantera öppna landskap och gröna hagar. Dagens hårda och orättvisa konkurenssituation från Tyskland och Danmark kräver en strategi för närproducerad mat som prioriterar den kvalitet som endast svenskt jordbruk kan ge. Det måste vara en prioriterad fråga nationellt såväl som på lokalt. Det sa riksdagsledamot Anders Andersson (KD) när han tillsammans med gruppledare Christopher Dywik (KD) besökte gården Applarum söder om Kalmar.

– Vi vill öka andelen lokalproducerad mat på våra skolor och boenden, och för det krävs det att vi slutar smutskasta det konventionella jordbruket och jobbar offensivt med upphandlingar och tex kräver att det ska vara möjligt för barnen och de boende på våra hem, att faktiskt besöka gårdarna som vår mat kommer ifrån. Avslutar Dywik.


Viktigt att lyssna på boendes farhågor vid enorm vindkraftsutbyggnad i populärt naturområde


Läs mer

Svenskt på tallriken i sommar


Läs mer

”Bregott-beslutet” – Ett viktigt steg på vägen för mer svenskproducerad mat till våra barn


Läs mer

KD tog strid mot höghastighetståg på SKR:s Kongress


Läs mer

Sluta straffbeskatta landsbygden


Läs mer

Nej till 21-meters mast i centrala Ljungbyholm


Läs mer

Mer svensk- och närproducerad mat på våra skolor


Läs mer

KD-glädje över räddad Cellgrav


Läs mer

Förebyggande insatser är de viktigaste av insatser


Läs mer

Hur återställer vi trygghet och säkerhet i Berga centrum?


Läs mer