Vid kristdemokraternas kommun och regiondagar utsågs Stefan Gustafsson som årets kristdemokrat i Sverige! Det är otroligt hedrande för Stefan att få denna utmärkelse men det är också en uppmuntran för hela det fantastiska team av kristdemokrater vi har i Sävsjö kommun.

Du kan läsa motiveringen på följande länk:
Läs mer


Extra årsmöte den 19 april

Välkommen till extra årsmöte med information och beslut inför nomineringsarbetet till kommun- och regionvalet 2022! Årsmötet genomförs digitalt 19 april klockan 18.00.

Det digitala mötesverktyget Zoom kommer användas för att genomföra årsmötet. Anslut till mötet genom att använda följande länk: https://zoom.us/j/97949072372

Se till att ansluta i god tid innan mötesstart.Vi kan inte leva av bredband …..

Bengt Mattsson, är en av kristdemokraternas politiker i Sävsjö kommun. I det politiska arbetet är han ledamot i Myndighetsnämnden. Till vardags jobbar han också som volontär för Erikshjälpen i Vrigstad. Bengt har skrivit en debattartikel med rubriken ”Vi kan inte leva av bredband, popkultur och rymdfärder”. I artikeln lyfts fram hur viktigt det är att det finns rent vatten och tillgång bra livsmedel med kvalitet. Bengt vill också att vi ska uppvärdera och lyfta alla som producerar livsmedel. Du kan läsa hela debattartikeln på följande länk:
Läs mer


Kronprinsesspar i kommunalrådsmöte

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel har haft ett videomöte med kommunalrådet Stefan Gustafsson KD.  Samtalet handlade främst om coronapandemin och hur den påverkar kommunen. Det handlade också om kommunens starka näringsliv och om hur viktiga våra trähusföretag är, både för arbetsmarknad och för bostadsbyggandet i Sverige. Alla kyrkors och föreningars betydelse för sammanhållningen och gemenskap lyftes.  Kronprinsessparet önskade att vid lämpligt tillfälle få möjligheten att besöka kommunen och avslutade med att skicka en varm hälsning till alla invånare i Sävsjö kommun.


Landsbygden kan ha kollektivtrafik

Nu är det bra läge att att se över hur vi kan utveckla kollektivtrafiken i länet för att bli smartare och mer tillgänglig i hela Jönköpings län. Det skriver flera KD-politiker tillsammans med vår regionpolitiker Bengt Swerlander i en debattartikel. De som står bakom artikeln är alla ledamöter och ersättare i Region Jönköpings läns nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö. Du kan läsa artikeln som varit publicerad i Smålands Dagblad på följande länk:
Läs mer


Uppmanad skärpning blev uppskattad

Det blev minst sagt uppskattat när det kristdemokratiska kommunalrådet Stefan Gustafsson i en video tydligt uppmanade Sävsjö kommuns invånare att bättre följa råd och riktlinjer för att minska smittspridningen. Bara på Facebook inlägget nu visats för 20.000 personer. Filmen har också skapat uppmärksamhet i artiklar i media och insändare. I stort sett alla har varit positiva till det raka budskapet. Vill du också se filmen kan du göra det på följande länk:
https://youtu.be/QoW15CvTkjA


Årsmöte ställde om till Andreas och Anton

När Kristdemokraternas partiavdelning har årsmöte är det av tradition en kväll med intressanta tal och det bjuds alltid på något gott att äta. Detta pandemiår är allt annorlunda och det var inte möjligt att träffas och lägga upp årsmötet på vanligt sätt.  I det kreativa gäng som finns i kristdemokraternas lokala ledning så var det förstås så att man ”ställer inte in utan ställer om”. Årsmötet genomfördes därför i år via den digitala videotjänsten Zoom.
Läs mer


Välkommen till årsmöte 2021

Välkommen till partiavdelnings årsmöte 2021! Detta år blir allt lite annorlunda med tanke på rådande pandemi. För att årsmötet ska kunna genomföras på ett säkert sätt kommer det därför att genomföras digitalt via mötesverktyget Zoom. Vi är glada över att att Roland Utbult kommer att vara med via videolänk som gästtalare. Roland är riksdagsledamot, kultur- och idrottspolitisk talesperson men även musiker och låtskrivare. Han kommer bl.a. att prata om sitt arbete i riksdagen. vi bjuder alla på fika från Smörblomman i Stockaryd!
Läs mer


Vitsippa med sikte på nytt år

En ny Vitsippa för kristdemokraterna i Sävsjö kommun har nu skickats ut. I detta nummer kan du läsa om hur vi påverkas av pandemin,  framgångar för Sävebo och om att Per Danielsson och Fredrik Karlsson är igång i nya politiska uppdrag. Partiavdelningens ordförande blickar mot kommande årsmöte och valrörelsen som ligger framför. Vi lyfter också fram Kännestubba bordtennisklubb som blev 2020 års Vitsippspristagare.  På följande länk kan du läsa hela vitsippan för december 2020:
Läs mer