Kommunalrådskandidat kliver fram i P4

Trevligt med besök av P4 en hel eftermiddag i Sävsjö! Politikerintervjuer, dueller och rundvandring med kommunalrådet i centrum för att kolla igenkänningsfaktorn. Ett bra besked i ”Vem tar vem” var att Kristdemokraterna är det parti som flest vill samarbeta med. Lite speciellt positivt med starka kvinnor som kliver fram inför valet. Therese Petersson som är kristdemokraternas kommunalrådskandidat var en av dem! Vill du lyssna till programmet i efterhand så hittar du det på följande länk:
https://sverigesradio.se/avsnitt/1946964


Bra samtal på Sävsjö torg

Det var solsken, blåst och regn om vartannat men ändå en trevlig fredag på Sävsjö torg! Tack för alla samtal, nomineringar till morsdagstårtor och drag på chokladhjulet. Vi är tillbaka på torget 2 juni klockan 18-20 då det är sommarmingel i Sävsjö! Har du frågor, förslag eller vill framföra åsikter kan du alltid ta kontakt med någon av våra politiker och du har konttaktuppgifter här på vår hemsida under fliken ”Kontakt”. Du kan också alltid mejla till kd.savsjo@gmail.com


Acko på besök i Vrigstad

Acko Ankarberg Johansson har besökt Lundbergs Pressgjuteri där Vd:n Cajsa Lundberg tog emot. Det blev samtal om de utmaningar som finns när det gäller kompetensförsörjning och prisutveckling på el så väl som råvaror. Efter en lunch på Vrigstad värdshus blev nästa besök på Vrigstad vårdcentral där verksamhetschef Anne-Margret Floengård och enhetschef Jenny Abrahamsson tog emot. Vi fick en rundvandring i de fina lokalerna och samtalade om hur vi kan hjälpas åt med att rekrytera kompetens och möta utmaningarna i arbetet med Nära vård. Foto: Acko Ankarberg Johansson, Cajsa Lundberg, Stefan Gustafsson, Bengt Swerlander.


Tack för besök under marknadsdagar

Vi kristdemokrater vill säga ett stort tack till alla som besökte oss under marknadsdagarna i Vrigstad. Det var roligt att många valde att göra nomineringar till morsdagslotteriet och ville vara med på chokladhjulet. Det var bra att regionrådet Mia Frisk var med oss under lördagen och från scenen kunde berätta om att busslinjen Vrigstad-Värnamo är på gång.


Nominera en mamma och vinn en tårta

Vi vill hylla våra mammor! Var med och utnämn en mamma i Sävsjö kommun som du tycker borde få en tårta på Mors dag! Kom till vår monter på Vrigstad marknad 20-21 maj eller på Vårglada Sävsjö 27 maj och fyll i en lapp. Totalt lottas det ut 5 tårtor och leveransen sker 28 maj.

Glad mors dag önskar vi i KD Sävsjö kommun


Besök oss på Vrigstad marknad

Välkommen att besöka oss kristdemokrater under Vrigstad marknad! Vi finns på plats under hela marknaden för att du ska kunna prata med oss om det du har på hjärtat och kunna ge oss dina förslag på hur Sävsjö kommun kan bli ännu bättre. Med finns många lokala politiker och du kan möta Therese Petersson, vår toppkandidat i kommunvalet. Med oss är också regionstyrelsens ordförande Mia Frisk. Vi kommer att finnas på Stora Scenen klockan 10:30 och 12:30.
Hos oss kristdemokrater kan du också nominera din favoritmamma inför morsdag och vinna en fin tårta. Du kan spela på vårt chokladhjul och få ballonger till barnen. Välkommen!


Skräpplockning behövs hela året

Vi Kristdemokrater deltog också i år i skräpplockarveckan. Som vanligt blev det ett antal säckar med skräp. Skräpplockardagarna är Håll Sverige Rents (HSR) kampanj där barn och unga lär sig om nedskräpning och plockar skräp tillsammans. Vi i vår kommun vidgar kampanjen och varje år uppmuntrar vi också privatpersoner, föreningar, församlingar och politiker att vara med. Det är bra att många deltar denna vecka men vi behöver hjälpas åt också under resten av året med att plocka skräp. Framförallt behöver vi skapa en ordning där inte en del personer bara slänger sitt skräp där man råkar befinna sig.


Gunnel och Johanna med i distriktsstyrelse

Det var ett rejält gång från Sävsjö kommun som deltog i Kristdemokraternas partidistriktsårsmöte i Jönköping. Acko Ankarberg och Mia Frisk började med att prata sjukvård, valets viktigaste fråga. Hanns Boris var med och berättade om vårt nya Intranät KD Plus och Mikael Bäckström talade om landsbygdspolitik utifrån temat Hjärtlandet. Jakob Forssmed talade om hur viktigt det är att människor får den omsorg och den vård de behöver. Men också om hur viktigt det är att känna gemenskap och trygghet. Gunnel Lundgren valdes in i partidistriktsstyrelsen. Johanna Danielsson har redan en plats så numera har Sävsjö två representanter i länets högsta beslutande organ för Kristdemokraterna.


Bistånd för katastrofhjälp och fredsbygge behövs

I en debattartikel lyfter Benjamin Petersson fram hur viktigt det är att arbeta för att människor kan leva i fred och trygghet. Det slås fast att det behövs pengar både till långsiktigt utvecklingsbistånd och till katastrofhjälp. Benjamin är nu vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden. Han kandiderar i valet till både kommunfullmäktige och riksdagen. Bakom debattartikeln står förutom Benjamin också Gudrun Brunegård och Irene Oskarsson. Du kan läsa artikel på följande länk:
Läs mer


Bra dagar med 1000 Kristdemokrater i Karlstad

Tillsammans med över 1000 andra kristdemokrater har vi varit i Karlstad för att diskutera politik och ladda inför valet i september. Det har under dessa KD-dagar varit fokus på kommunala frågor som äldreomsorg. Det har lyfts fram viktiga förändringar som är nödvändiga i Sverige. En viktig förändring är skapa en bättre organisation för sjukvården. Detta för att få bättre vårdkvalitet och minskade vårdköer. I Sverige måste gängkriminaliteten bort. Vi behöver stärkta familjer. Det behövs bättre vägar och järnväg så väl som lägre priser på fordonsbränslen. Det har gett mycket inspiration att känna den energi som finns i den stora folkrörelse som vårt parti är. Efter de här gemensamma dagarna är vi redo att gå in i valrörelsen för att se till att Sverige får en ny regering. Vi har fått bra verktyg och goda förutsättningar för stärkt förtroende i landets kommuner och regioner!