Strategier för politiska prioriteringar

Visioner och strategier men också vilka konkreta aktiviteter och åtgärder som krävs för att nå dit var ämnet för en kd-dag i Sävsjö kommun. Stefan Persson tillsammans med Benjamin Pettersson höll ihop dagen och hade format den omfattande agendan. Det var var många som prioriterade att denna lördag vara med och prioritera bland olika politiska frågor de kommande åren. EU-valet fick också en del av tiden för denna strategidag. Fredrik Håkansson är lokal valledare och han gav en information om hur valrörelsen ska läggas upp för Kristdemokraterna.
Läs mer


Maria Larsson uppmuntrade på årsmöte

Maria Larsson är en välkänd kristdemokratisk profil som varit minister, landshövding och aktiv på alla nivåer inom politiken. Under måndagskvällen gästade hon partiavdelningens årsmöte för Kristdemokraterna i Sävsjö kommun som denna gång var i IOGT-lokalen i Stockaryd. Hon lyfte fram Sävsjö som ett föredöme och uttryckte uppskattning och beundran för det arbete som görs inom partiavdelningen.  Hon berömde den anda av samarbete som finns i partiet, kommunen och på Höglandet och såg den som positiv.
Läs mer


Självklart har Sävsjö en framtid

”Självklart har Sävsjö en framtid!” skriver kommunalråd Therese Petersson i en insändare. Hon ger sedan ett antal exempel på vad som är på gång och skriver att ”Vi är fyllda med hopp och tillförsikt om framtiden, i en kommun som andas Tillsammans och sjuder av entreprenörskap”.  Insändaren är ett svar till dignaturen ”Fundersam Sävsjöbo” som ställde ett antal berättigade frågor om kommunens utveckling. Detta utifrån att det ibland påstås att kommunen inte har någon framtid. Läs Therese Peterssons välfomulerade insändarsvar på följande länk:
Läs mer


Maria Larsson kommer till årsmöte

Årsmötet för Kristdemokraternas partiavdelning blir i år den 12 februari klockan 18.30. Denna gång är det i IOGT-lokalen i Stockaryd och talare är denna gång Maria Larsson. Maria har rötterna i Gnosjö och är en välkänd kd-profil genom sitt arbete bland annat som minister och med flera tunga positioner inom partiet. De senaste åren har hon flera år varit Landshövding i Örebro län. I november fick hon Alf Svenssons hedersplakett vid rikstinget. Vill du veta mer eller anmäla dig så finns information på följande länk:https://wp.kristdemokraterna.se/savsjo/arsmote/


Mer frihet och stöd i familjepolitik

Familjen är samhällets viktigaste byggsten. När andra partier använder familjepolitiken som redskap för integration eller för att få ut folk i arbete, så är vi kristdemokrater tvärtom tydliga med att familjen är ett mål i sig skriver Benjamin Petersson, Camilla Rinaldo Miller och Mats Antonsson i en insändare.  Benjamin är partiavdelningens ordförande i Sävsjö kommun och var med och röstade igenom kristdemokraternas nya familjepolitik vid höstens riksting i Helsingborg. Du kan läsa hela insändaren på följande länk:
Läs mer


Med en vitsippa önskar vi en God Jul!

Nyhetsbladet ”Vitsippan” har skickats ut till medlemmar och sympatisörer. I detta julnummer kan vi läsa om att Margareta Svensson fick årets vitsippspris. Det finns information om kristdemokraternas politiska arbete och deltagande i riksting så väl som distriktsstämma. I Vitsippan skrivs om satsningar inom skolans område och om det besök som varit av vår bostads- och infrastrukturminister Andreas Carlson. Vi önskar dig en riktigt God Jul och ett Gott Nytt ÅR!

Du kan läsa detta och mer därtill i hela Vitsippan på följande länk : kd nyhetsblad nr32 julen 2023


Inspiration inför EU-val

Under lördagen den 25 november höll partidistriktet sin höststämma i Nässjö. Det kommande EU-valet nästa år gick som en röd tråd genom dagen. Från Sävsjö kommun deltog Anna-Karin Yngvesson, Benjamin Petersson, Gunnel Lundgren, Fredrik Karlsson och Samuel Nickolausson.

Läs mer


Familjen i fokus på rikstinget

Runt 800 kristdemokrater samlades den gångna helgen 10–12 november i Helsingborg för att hålla riksting, partiets högsta beslutande organ, där bland annat ny politik slås fast och partiledning för de kommande två åren väljs. Bland ett 20-tal ombud från Jönköpings län fanns även Stefan Gustafsson och Benjamin Petersson från Sävsjö kommun.

Läs mer


Bästa förutsättningar för MC-utbildning

Kommunalråd Therese Petersson och barn- och utbildningsnämndens ordförande Fredrik Håkansson höll båda tal och ordnade gemensamt bandklippning när det var dags för invigning av Aleholmsskolans nya lokaler vid motocrossbanan i Vrigstad. Både betonade att det nya riksidrottsgymnasiet med inriktning mot motocross och enduro är ett resultat av ett gott samarbete med bland annat Vrigstad motorklubb, motorcykelorganisationen SVEMO och kommunens industrifastighetsbolag ABSI. Med de helt nya ändamålsenliga lokalerna är förutsättningarna a mycket goda för utbildningen och dess elever!


Insändare om familj och värderingar

Bengt Mattsson, är en av kristdemokraternas politiker i Sävsjö kommun. I det politiska arbetet är han ledamot i Myndighetsnämnden. Till vardags jobbar han också som volontär för Erikshjälpen i Vrigstad. Bengt har skrivit en insändare med rubriken ”Död åt familjen har blivit verklighet”. Rubrik och utgångspunkt är Gudrun Schymans välkända citat för ett 20-tal år sedan. Bengt lyfter familjens betydelse och den kristna värdegrunden som nödvändig för samhällsbygget och för att komma till rätta med de stora problem som vi har med kriminalitet med mera. Läs hela debattartikeln på följande länk:
Läs mer