Sollentuna får SM i friidrott

Magnus Ramstrand (KD) vid Sollentunavallen.

I dag berättar kultur- och fritidsnämndens ordförande Magnus Ramstrand (KD) i Vi i Sollentuna att de svenska mästerskapen i friidrott 2016 kommer att äga rum i vår kommun. Turebergs Friidrottsklubb arrangerar tävlingarna på Sollentunavallen.

Kultur- och fritidsnämnden har de senaste åren satsat på att rusta upp löparbanorna och omklädningsrummen vid Sollentunavallen. En ny inomhusarena byggs och beräknas stå färdig 2015.

– Jag tror att det har hjälpt oss att få det här arrangemanget eftersom det signalerar att vi är en kommun som satsar på idrotten, säger Magnus Ramstrand till Vi i Sollentuna.

Turebergs FK hoppas enligt tidningen på 2 000 till 4 000 besökare per dag under tävlingarna. Kommunen stöttar förutom med personal och lokaler genom ett föreningsbidrag på en halv miljon kronor.

– Det betyder att mycket för kommunen att ha den här typen av arrangemang eftersom det visar att vi är en framåt kommun som satsar på ungdomar och idrott, säger Magnus Ramstrand.

 

Faksimil från Vi i Sollentuna den 8 augusti 2014.En längre artikel om SM i friidrott finns i den bläddringsbara versionen av Vi i Sollentuna (sid 6) >>


Varmt välkommen som medlem i KD


Läs mer

Dina KD-politiker kommer 
att jobba hårt för Ditt bästa


Läs mer

Förtroendet för Ebba har tredubblats


Läs mer

3373 sollentunabor gav oss sitt förtroende och stöd i kommunvalet.


Läs mer

Valrörelsen inför slutspurten


Läs mer

Välj KD den 9 september för familj, trygghet, seniorer, aktiv fritid


Läs mer

KD-kandidater till fullmäktige som jobbar för Ditt bästa


Läs mer

KD är barnens, familjens och de äldres parti


Läs mer

KD riktar satsningarna till Dig och Din familj


Läs mer

Vi vill satsa på högre livskvalitet i Sollentuna


Läs mer