• Larry Söder toppar Riksdagslistan

  Bild på Larry Söder (KD)

  Riksdag och Regionlistorna färdiga för Kristdemokraterna i Halland

  Kristdemokraterna i Halland hade nomineringsstämma den 28 augusti i Falkenberg.
  Larry Söder, Kungsbacka toppar Riksdagslistan och ser fram emot en ny mandatperiod.
  ”Att få genomföra välfärdslöftet, där äldre får ökad trygghet och ökad valfrihet är viktigt för oss Kristdemokrater. Större statligt ansvar för vården är rimligt för att alla ska få den vård som de har rätt till” säger Larry Söder. Avskaffande av pensionärsskatten och äldres rätt att själv få välja när de vill ha plats på äldreboende är frågor som Larry drivit och vill se genomföras.

  Norra Regionlistan toppas av Benny Strandberg från Anneberg. Benny har arbetat med hälso och sjukvårdsfrågor i Västra Götalandsregionen i 20 år men har precis flyttat till Halland. ”Min bestämda uppfattning är att vi måste forma en hälso- och sjukvård där du inte måste vara stark för att höras. Jag vill vara med och skapa en sömnlös vård där patienten inte känner av huvudmannaskapsgränser. Vi behöver kraftfulla satsningar på sjukhusvård, primärvård och äldreomsorg, med strukturellt riktiga reformer för en trygg och tillgänglig vård för alla, oavsett var man bor”, säger Benny Strandberg.

  Södra Regionalisten toppas av Lars Gustafsson, Laholm. Lars har stor erfarenhet från Kommun, region och riksdag som kommer ha extra koll på den ekonomiska utvecklingen i Regionen.
  ”Att prioritera rätt och att använda skattemedel till det som de är avsedd till är viktigt för mig”, säger Lars Gustafsson. Lars brinner för att människor får rätt vård så snabbt det är möjligt, för att lösa det så måste vi prioritera och se över vad vi lägger pengar på.

  Riksdagslistan
  1. Larry Söder, Kungsbacka
  2. Ella Kardemark, Halmstad
  3. Karl Gunnar Svensson, Varberg
  4. Georgia Ferris, Falkenberg
  5. Helene Nilsson, Laholm

  Norra Regionlistan
  1.       Benny Strandberg, Kungsbacka
  2.       Karl-Gunnar Svensson, Varberg
  3.       Niklas Mattsson, Fjärås
  4.       Sussane Enger , Varberg
  5.       Ulrika Högstrand, Onsala

  Södra Regionlistan
  1.       Lars Gustafsson, Laholm
  2.       Johnny Bodmar, Halmstad
  3.       Carina Edjerstig, Falkenberg
  4.       Goergia Ferris, Falkenberg
  5.       Magnus Hedman, Halmstad