• Blankt nej till återinförd fastighetsskatt i Tyresö!

  Med jämna mellanrum hörs röster om att fastighetsskatten/fastighetsavgiften bör höjas.  KD var initiativtagare till att fastighetsskatten avskaffades och vi säger blankt nej till att den återinförs. En vanlig Tyresöfamilj skulle få en skattehöjning på ca 30 000 kr/år om de förslag som förts fram den senaste tiden genomfördes.

  Kd är tydliga i sitt nej

  Det pågår diskussioner mellan regeringen och samarbetspartierna om en ny omfattande skattereform. Enligt januariöverenskommelsen ska en stor skattereform genomföras av regeringen och samarbetspartierna (C och L) innan nästa val. Införandet av en ny fastighetsskatt eller kraftigt höjda avgifter ligger på förhandlingsbordet. Liberalerna har tidigare föreslagit att fastighetsskatten ska höjas i utbyte mot slopad värnskatt. Vårt parti föreslog avskaffad fastighetsskatt och låg kommunal avgift 2001. Som enda parti drev vi frågan till 2006 då alliansen slöt upp. Från den 1 januari 2008 blev det verklighet.

  Fastighetsavgiften från småhus inbringar idag större skatteintäkter till det offentliga än dess föregångare, cirka 17 miljarder kronor 2019 jämfört med 13 miljarder kronor 2007. Finansminister Magdalena Andersson (S) tycker att dagens fastighetsavgift är orättvis och gynnar boende i till exempel Stockholms län. Att nuvarande fastighetsavgift skulle vara orättvis och gynna Tyresö håller vi inte alls med om.

  – Med de taxeringsvärden som finns i Tyresö skulle villaägare få skatten höjd med minst 30 000 kr per år om den gamla fastighetsskatten återinförs. Kristdemokraterna säger bestämt nej och beklagar den osäkerhet som Liberalerna och Socialdemokraterna skapar genom att inte ge tydliga besked om vilka höjningar de vill göra säger Ulf Perbo , ordförande i Kd Tyresö.

  Vi säger blankt nej till skattechocken på 30 000 kr för Tyresöborna. Fastighetsskatten får inte komma tillbaka!