• Solidaritet är att dela med sig en smula av sitt hjärta

  Solidaritet är att dela med sig en smula av sitt hjärta.

  Solidaritet är inte vänster. Solidaritet är djupt förankrat i kristdemokratin med mycket långa anor. Medmänsklighet och kärlek är grundläggande värden som utmynnar i solidaritet mellan människor. I juletid innebär den här solidariteten ofta att ge gåvor – att dela med sig en smula av sitt hjärta.

  Därför brinner vi kristdemokrater för de delar av samhället som finns någonstans mittemellan staten och individen. Livskamraten, familj, arbetskamrater, vänner, grannar, kyrkor, företag, föreningar och välgörenhetsorganisationer. Vi är samhällsbyggare.

  Vi brinner för det som många kallar för frivilligsverige. Välgörenhetsorganisationer, hjälporganisationer och lokalt föreningsliv. De är en viktig grundsten för samhället och det var dem vi tänkte på när vi införde gåvoavdraget när vi satt i regeringen 2012. Socialdemokraterna försökte sedan att avskaffa det när de satt i regeringen. Det var både huvudlöst och hjärtlöst. Vi satte oss till motvärn. Vi fördubblade istället maxbeloppet i gåvoavdraget.

  Att vi i Sverige har ett rykte om oss som godhjärtade och givmilda är något vi ska vara stolta över och uppmuntra. Inte beskatta.

  Gå med i KD!

  ​​​​​​​KD.nu/blimedlem