• Vatten i Tyresö, del sex

    Sommaren är ofta en tid av politisk nyhetstorka. Sommaren 2019 presenterade vi Tyresös fina naturreservat och nationalpark. I sommar blir det lite kring temat ”Vatten i Tyresö”. Kan inte lova att alla ”vattensamlingar” hinner att presenteras, men många blir det.

    För att se alla bilder: https://www.facebook.com/KDTyreso/photos/pcb.2961395740654624/2961394670654731/?type=3&theater

    Efter att i förra veckan via Ällmorafjärden och Bagarsundet kommit till Erstaviken återgår vi till ”fastlandet” och tar ett varv runt Tyresö. Vi börjar med Grändalssjön på gränsen mellan Raksta och Tyresta naturreservat, bild ett och två. Grändalssjön är en liten trevlig sjö som går att bada i även om det inte finns någon anlagd badplats. Därefter kommer vi till Barnsjön, bild tre och fyra, en populär badsjö nedanför Östra Farmarstigen.

    Öringesjön, bild fem, ligger som namnet säger i Öringe och ligger till en del i Nacka. Här finns en kommunal badplats, men det går att bada på flera ställen.

    Sedan beger vi oss ut på Brevikshalvön och kommer först till Ällmora träsk, bild sex. Förr i tiden badade jag en hel del där, ofta fram på hösten. Slutligen presenteras Dyviksmaren, bild sju, som ligger nästan längst ut på halvön.