• Kristdemokraterna i Region Uppsala söker politisk sekreterare

  Vi söker en politisk sekreterare med erfarenhet av kommunikation och journalistik – är det kanske du?

  Region Uppsala ansvarar för frågor inom hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur, samt regional utveckling. Tillsammans arbetar regionen med länets kommuner, högskolor, näringsliv och andra aktörer för att skapa de bästa förutsättningarna för dig som invånare.

  I valet 2018 ökade Kristdemokraterna i regionen med två mandat och har idag sex mandat i regionfullmäktige. Nu söker vi en person som kan axla rollen som politisk sekreterare för Kristdemokraterna i det nya blågröna styret.

  Arbetsbeskrivning

  Du ska stödja regionrådet och övriga ledamöter i partigruppen med att förbereda och bereda ärenden. I detta ingår att utarbeta och skriva motioner och interpellationer liksom initiativ i samband med styrelse eller nämndsammanträde.

  Även praktisk administration som kallelser och bokningar kan ingå i arbetet och du kommer att skriva protokoll vid sammanträden.

  Fokus kommer dock att ligga på kommunikation. Här är det viktigt att du är mycket bekväm med att arbeta med en rad olika kommunikationskanaler, såväl digitala som analoga och bemästrar både text, bild, rörlig media samt enklare formgivning.

  Du ska vidare kunna arbeta redaktionellt vid behov och snabbt skriva säljande debattexter, insändare och pressreleaser när detta krävs. I tjänsten ingår också omvärlds- och mediebevakning liksom analys av spridning och genomslag av kampanjer i sociala medier.

  Kvalifikationer

  Flerårig erfarenhet av både journalistik och kommunikation är meriterande för tjänsten. Du bör ha minst eftergymnasial utbildning i ett av dessa områden.

  Dokumenterad kunskap i att arbeta med webb, sociala medier, kampanj, film, tryckt media, journalistik samt press och debatt är meriterande. Du bör också behärska Adobesviten, framförallt Photoshop, InDesign och Premiere Pro eller annat likvärdigt filmredigeringsprogram.

  Du bör ha egen politisk erfarenhet från Kristdemokraterna och ha grundläggande kunskap om hur de demokratiska systemen fungerar.

  Tidigare roll som sekreterare och särskilt som politisk sekreterare är meriterande. Du behöver vara strukturerad och ha ett gott omdöme. Store vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

  Övrigt

  Anställningsform: Visstidsanställning
  Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse
  Löneform: Månadslön.
  Tillträde: Tillträde efter årsskiftet. Intervjuer kommer att ske löpande.
  Antal platser: 1
  Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

  Varmt välkommen med din ansökan!
  Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

  Ansökan

  Sista ansökningsdag: 2018-11-30

  Kontaktperson:
  Björn-Owe Björk
  070-225 44 95
  bjorn-owe.bjork@regionuppsala.se