• Villkora Palestinas bistånd

    Palestinska myndighetens överträdelser mot barn och deras utbildning, men även mot andra grupper, är så allvarliga att Sverige behöver se över biståndet. Det skriver Mikael Oscarsson, riksdagsledamot (KD) i tidningen Dagen.

    USA:s förre utrikesminister Hillary Clinton har yttrat följande: ”Jag tror att utbildning är en av nycklarna till en varaktig fred i Mellanöstern … Det har inte skett någon förändring på området, trots att vi tog upp frågan för flera år sedan med den palestinska myndigheten. Det som är ännu mer oroande är att problemet verkar ha blivit värre. Dessa läroböcker ger inte palestinska barn en utbildning, de ger dem en indoktrinering.”

    En viktig åtgärd för att minska konflikten på Nordirland var att ta bort indoktrinerande texter från läromedel. Detta visade sig vara en nyckelfaktor för att hitta en väg mot en lösning av konflikten.

    Förutom att barn blir indoktrinerade med antisemitism och hat mot Israel har Fatah en Facebooksida som är fylld med antisemitiska och antiisraeliska inlägg. Där uppmuntras palestinier att köra över judar med sina bilar och man hyllar de senaste knivattackerna mot judar. Sidan är våldsförhärligande och porträtterar judar som nazister, svin eller apor.

    http://www.dagen.se/debatt/villkora-palestinas-bistånd-1.420347