• (KD): Nu är det nog – sätt in alla medel mot brottsligheten

    Natten mot fredag har tre lokaler utsatts för bränder i Gottsunda, rapporterar UNT. Det rör sig om två kommunala byggnader, varav ena tillhör Socialförvaltningen, och en grönsakshandel. Polisen har på fredagsförmiddagen inte gripit någon misstänkt och rubricerar händelserna som försök till mordbrand.

    Tidigare i veckan har UNT bland annat rapporterat om en 11-årig flicka som utsatts för försökt till våldtäkt vid Resecentrum omkring 9.30-tiden på morgonen, samt om två unga kvinnor som dragits in och rånats på en toalett i Stationsgallerian vid 17.30.

    – Det här har spårat ur för längesedan. Vi måste snabbt frånta de kriminella kontrollen över våra gator, för ju fler grova ouppklarade brott på kort tid desto starkare växer de här grupperna sig. Vi måste visa att i Uppsala är det Sveriges lagar som gäller oavsett vem man är eller vad man har för bakgrund. Vi måste därför ha fler patrullerande poliser NU, och som ytterligare hjälp behövs fler trygghetskameror som kan fånga identiteterna på förövarna, kommenterar Felicia Sundmark (KD).