• Det är ett svårt ekonomiskt läge i Timrå kommun nu

  Det vore klädsamt Gudrun Åkerdahl om du skrev att du är socialdemokrat när du skriver ditt inlägg på min insändare, då blir allt så mycket lättare för STs läsare att förstå varför du uttrycker
  dig som du gör. Att jag sedan inte deltog i demonstrationen den 18/12 eller sitter i barn och utbildningsnämnden som du påstår, det kan jag ”bjuda på”, det är inte lätt att hålla reda på allt här i världen. Det är ett svårt ekonomiskt läge som Timrå kommun befinner sig i just nu, det är sant och jag har heller inte sagt eller påstått något annat.

  Det jag poängterade i min insändare var att detta till stor del beror på en gammal tung ryggsäck som bland annat innehåller, skulder, amorteringar, räntor. Kostnader som Timrå kommuns invånare får stå och betala för efter gamla socialdemokratiska synder i tidigare år. Pengar som idag hade kunnat användas till vår skola i kommunen. När det gäller mitt partis syn på och framtidsplaner för skolan i Timrå, så är det meningslöst att lägga fram det nu, då socialdemokraterna styr och ställer som de vill i kommunfullmäktige och nämnder. Så jag tänker vänta med det tills ett mera passande tillfälle närmare valet år 2010, och då kommer vi Kristdemokrater att presentera hur vi vill att skolan i Timrå skall förbättras och utvecklas för de oroliga kommuninvånarna.

  Du antyder att jag inte vet vilket ben jag skall stå på, jag kan försäkra att jag står på båda benen och brinner för allt vad skola och våra barn heter i vår kommun, allt för att barnen och ungdomarna skall få den absolut bästa skolan som vi kan få i Timrå. Det är de värda, de är vår framtid.

  Rolf Johnny Olsen
  Kristdemokraterna i Timrå

  Inlägget, som även publicerats i Sundsvalls Tidning den 18 januari 2009, är en replik på Gudrun Åkerdahls insändare ”Hur ska du ha det, Olsen?” i Sundsvalls Tidning den 13 januari 2009.