• Äntligen renoveras Halltorpsskolan!

    Christopher Dywik (KD) kommenterar renoveringen av Halltorpsskolan

    Imorgon tas äntligen det första spadtaget för den välbehövliga och efterlängtade renoveringen av Halltorpsskolan. Det här är en stor seger för såväl barn och personal, som Halltorp som bygd. Äntligen, efter år av ursäkter och bortförklaringar behöver barnen inte längre ha sina lektioner i gympasalen och en källare med dålig ventilation.

    Samtidigt är det under all kritik hur den majoritet, som sedan 2012 aktivt motverkat en renovering av Halltorpsskolan, ska sola sig i rampljuset när de tar första spadtaget.

    Kristdemokraterna har sedan 2012 – som enda parti – konsekvent föreslagit att en renovering av Halltorpsskolan ska prioriteras i Kalmars investeringsbudget, och lika konsekvent blivit nedröstad av S, C,V-majoriteten som styr kommunen.

    Majoritetens motstånd mot den välbehövliga renoveringen av Halltorpsskolan har dock inte bara inneburit en onödig påfrestning på barn och personal. Renoveringen, som en gång bedömdes kostnadsneutral, har nu också på grund av slitage och en överhettad byggmarknad hunnit skjuta rejält i pris.