• KD ”stöd-åt” korv på Larmtorget

  I fredags kväll samlades en delegation ifrån Kristdemokraterna på Larmtorget för att ”stöd-äta” korv. Syftet var att markera vårt motstånd mot det märkliga förslaget att flytta bort den populära korvförsäljningen från Larmtorget.

  – Man behöver inte vara en Einstein för att inse att bråk Larmtorget nattetid inte beror på att folk ätit för mycket korv, utan att de druckit för mycket alkohol, det säger Christopher Dywik, gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar kommun.

  – Kristdemokraterna beklagar att detta småföretagarfientliga och märkliga förslag överhuvudtaget har tagits fram. Korvförsäljningen på Larmtorget är en institution och ett uppskattat inslag för besökarna på Kalmars nöjesinrättningar, såväl som en chans för ungdomar och invandrare att slå sig in på arbetsmarknaden.

  – Vi vädjar till övriga partier att rösta nej när Servicenämnden, och sedermera Kommunstyrelse och kommunfullmäktige, ska behandla frågan.

  Uppdatering:
  Kommunalrådet Johan Persson, kommenterade vår aktion redan under fredagen, ödmjuk som få, med att det var en ”meningslös aktion”.
  Väldigt lyckad aktion tycker vi! Efter att majoriteten under två veckors tid försvarat förslaget att tvinga bort korvförsäljningen ifrån Larmtorget, så fick vi kommunalrådet själv att ta bladet ifrån munnen och lova att korvförsäljningen ska få vara kvar. Mycket glädjande!

  Här kan ni läsa de artiklar som uppmärksammat vår aktion: Barometern, Östra Småland samt Expressen/Kvällsposten.