• Hedra Förintelsens offer genom att flagga på halv stång

  Kristdemokraternas gruppledare Christopher Dywik ställer en Enkel fråga till kommunstyrelsens Ordförande Johan Persson (S) |

  Lördagen den 27:e januari är det 73 år sedan dödslägret Auschwitz befriades. Då hade över 6 miljoner män, kvinnor och barn fått sätta livet till enkom på grund av att de var judar.

  Tyvärr är inte judehatet något som vi bara kan läsa om i historieböckerna. Även idag växer hatet. Strax innan Jul skanderade över 200 personer ”Vi ska skjuta judarna!”, nere i Malmö. Också i vår egen kommun vittnar personer av judisk börd om ett tuffare klimat. Om att de trakasseras och tvingas dölja sin judiska identitet.

  Vi som folkvalda och som kommun har ett stort ansvar i att inte blunda för denna utveckling, utan att göra vad vi kan för att förhindra att antisemitismens gift sprider sig åter igen. Det kan göras på många sätt. Att öka historiekunskapen bland såväl barn som vuxna är ett viktigt steg. Men den kanske viktigaste insatsen som vi som kommun kan göra är att tänka på vilka signaler vi sänder ut.


  Med anledning av det vill jag fråga:

  – Är du beredd att bidra till att uppmärksamma, åminna och hedra Förintelsens offer genom att tillse att Kalmar kommun hädanefter flaggar på halv stång på Förintelsens minnesdag (27:e Januari)?