• Utdelning ur Matz Edins donationsfond till Ruth Pahlm

  Under gårdagen hade Kristdemokraterna i Kalmar sin traditionella Julfest och i samband med det också utdelning ur Matz Edins donationsfond.

  Utdelning ur fonden görs som erkänsla för förtjänstfullt arbete till den som, genom sitt engagemang för Kristdemokraterna i Kalmar kommun, varit ett föredöme för sina partikamrater och verkat i Matz Edins anda.

  Avdelningsstyrelsen har i samråd med Ing-Marie Edin beslutat att årets utdelning ur Matz Edins donationsfond, för viktiga insatser för Kristdemokraterna i Kalmar kommun, tilldelas Ruth Pahlm.

  Motiveringen lyder:
  ”För att under flera års tid, alltid med ett glatt humör och genom stor aktivitet på partiets aktiviteter i allmänhet men som ansvarig för serveringen i synnerhet, varit ett föredöme för sina partikamrater och verkat i Matz Edins anda.”

   

  Övrigt om Donationsfonden
  Donationsfonden inrättades och är uppkallad efter Matz Edin som var Kristdemokraternas allra första politiker som tog plats i en beslutsfattande församling, redan 1964 i kommunfullmäktige i Kalmar. Matz satt kvar på det uppdraget han fick 1964 ända tills han den 8:e december 2006 gick bort. Matz var för många, även de ifrån andra partier, engagemanget och fritidspolitikern personifierad.