• Årets Vitsippepris till Ljungby Hembygdsförening

  Pressmeddelande Kalmar 2013-04-08

  BildStartsida.jpg

  Genom sitt arbete med att skapa en Hembygdsgård i Ljungbyholm har Ljungby Hembygdsförening visat att det är möjligt att även med små resurser uträtta stordåd som är till gagn både för de som lever idag men också för framtida generationer.

  Det säger Kristdemokraternas gruppledare Christopher Dywik i samband med att han räckte över Vitsippepriset till föreningens ordförande Lisbeth Svensson vid föreningens årsmöte i söndags.

  – Vi vill genom detta pris uppmuntra och uppmärksamma hembygdsrörelsen som helhet för sitt viktiga men ofta bortglömda arbete.

  Hembygdsrörelsen utgör genom sitt viktiga arbete att förvalta, levnadsgöra och föra vidare kunskapen om tidigare generationer och deras värv, en av de viktigaste krafterna för att upprätthålla och stärka länken över generationsgränserna, vilket är en förutsättning för en stark samhällsgemenskap och en sund samhällsutveckling, avslutar Dywik.

  Information om Vitsippepriset:
  Vitsippan är symbolen för Kristdemokraterna. Vår för hand tecknade vitsippa talar om enkelhet, äkthet och samtidigt mänsklig ofullkomlighet, men också att mitt i denna ofullkomlighet uträttar människor stordåd – ofta I det tysta. Kristdemokraterna i Kalmar kommun delar varje vår ut Vitsippepriset för att uppmuntra och uppmärksamma personer eller föreningar som särskilt har utmärkt sig och genom sitt arbete verkat i denna anda.

  För mer information:

  Christopher Dywik
  Ordförande och Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar
  Mobil: 073-18 06 887

  hemsida:http://dywik.com
  www.kalmar.kristdemokraterna.se