• Dags för en familjecentral i Lindsdal!

  Familjecentralerna fyller en viktig funktion i samhället. Där kan föräldrar utbyta erfarenheter, få stöd, hjälp och gemenskap med andra föräldrar. Där samverkar öppen förskola, socialtjänst, mödrahälsovård och barnhälsovård i gemensamma lokaler för att utifrån familjens livssituation främja god hälsa hos barn och föräldrar.

  kinderzeichnung familie mit haustieren

  I norra delen av Kalmar kommun saknas det tyvärr en familjecentral. Lindsdal, Läckeby och Rockneby som är den snabbast växande tätorten i kommunen står tyvärr, trots många barnfamiljer, utan en familjecentral.

  Inför valet 2010 gjorde Socialdemokraterna en stor sak av att de skulle se till att en familjecentral stod klar i Lindsdal 2011. Vid valet 2010 gick Socialdemokraterna starkt framåt och fick majoritet i både landstingsfullmäktige och kommunfullmäktige i Kalmar. Det har snart gått tre år och det är fortfarande tyst i frågan.

  Nu tycker vi att det är hög tid att gå ifrån ord till handling och skapa en familjecentral i Lindsdal!

  Skriv på uppropet för en familjecentral i Lindsdal på länken i höger hörn (låt sidan ladda klart så går det att klicka på bilden av familjen i högermarginalen).