• Gerd – ny KD-representant i Kultur- och fritidsnämnden

    Kristdemokraterna toppar laguppställningen inför valet. I Kultur- och fritidsnämnden föreslås nytillskottet Gerd Lansler gå in som ny representant för partiet.

    Gerd, som flyttade till kommunen för drygt ett år sedan, är dock ingen nybörjare inom politiken. Hon kommer närmast ifrån Växjö där hon har varit engagerad för patiet på högsta nivå med en mängd uppdrag både i kommunen och landstinget.Gerd

    – Jag har varit aktiv i Kristdemokaterna sedan 1996 och ett av mina första uppdrag var i just Kulturnämnden. Mitt engagemang att påverka vår vardag och miljö grundlades under mina 13 år som jag bodde i Afrika. Jag har stor empati för de utsatta i världen och framförallt för barnen. Kultur och fritid är ett måste, för alla människors välbefinnande. För mig är inte kulturen bara konst och musik, nästan allt i vår vardag, har med kultur att göra, säger Gerd Lansler.

    – För oss kristdemokrater innebär förnyelse med nödvändighet inte föryngring, för oss är kompetens och engagemang A och O. Därför är det glädjande att vi har lyckats fånga upp en person som Gerd, med gedigen erfarenhet av nämndarbete, en stark ideologisk förankring , ett stort socialt patos och engagemang för ungdomars uppväxtvilkor, avslutar Christopher Dywik, Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar.