• KD-ledare fick sin identitet stulen

    Pressmeddelande Kalmar 2013-04-22

    Under lördagen fick Kristdemokraternas gruppledare Christopher Dywik sin identitet stulen av någon som skaffat kreditkort i hans namn hos IKANO-banken och sen shoppat loss på IKEA och SIBA.

    – Jag är mycket irriterad just nu. Jag har fått ägna hela förmiddagen åt att sitta i telefonköer och prata med polisen och diverse kreditbolag. Jag har inte blivit av med några ID-kort så troligtvis handlar det om falsklegg, eller att man inte på ett korrekt sätt har kontrollerat ID.

    – Det är svårt att säga om det har med mitt politiska engagemang att göra eller ej. Men liknande saker har drabbat folkvalda på andra håll i Sverige. I vilket fall som helst kan jag konstatera att det behövs mer etik och moral i Sverige. Det finns tyvärr alldeles för många människor som inte kan skilja på rätt och fel, som hellre stjäl ifrån andra än att jobba hårt, spara och göra rätt för sig.

    – Om man drabbas så kan man spärra sitt personnummer hos Upplysningscentralen för att slippa fler otrevliga överraskningar och givetvis polisanmäla det hela.

    För mer information:

    Christopher Dywik
    Ordförande och Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar

    Mobil: 073-18 06 887

    hemsida:[ http://dywik.com]
    [ http://www.kalmar.kristdemokraterna.se ]