• KD:s riksdagslista spikad – Stark Kalmarrepresentation!

  Pressmeddelande Kalmar 2013-11-23

  dywikvidslottet


  Under lördagen spikade Kristdemokraterna sin riksdagslista. Familj, tradition, integration och lag och ordning är viktigaste frågorna för Kalmars KD-ordförande Christopher Dywik, som placerades på femte plats på riksdagslistan.

  – Det är förstås jättekul att vara ett av toppnamnen på rikdagslista och jag är ödmjuk inför förtroendet att få vara en del av ”startfemman”. Kommunpolitiken är prio 1 för mig. Men om jag skulle få väljarnas förtroende att representera dem i Sveriges riksdag så skulle jag framförallt kämpa för frågor som handlar om att:

  • Ge familjen mer stöd och mindre pekpinnar. Nej till kvotering av familjeförsäkringen, mindre barngrupper inom förskolan och förstärkt föräldrastöd.
  • Uppmuntra landets skolor att även fortsättningsvis arrangera traditionella jul- och sommaravslutningar i kyrkan. Här krävs en lagändring för att kunna garantera barnen rätten till sitt kulturarv.
  • Utforma en offensivare integrationspolitik. På samma sätt som det är en självklarhet att tidigt informera de nyanlända om hur Sverige fungerar: våra seder, lagar, traditioner och värderingar. På samma sätt är det också viktigt att vi låter språkundervisningen få börja direkt och att vi inrättar ett faddersystem, gärna i samarbete med föreningslivet.
  • Skapa en tryggare miljö med lokala närpoliser och skärpta straff för vålds- och sexualbrott. Dialog, återupprättelse för offren och kännbara straff för förövarna.

  Övriga ifrån Kalmar-avdelningen på riksdagslistan är: Bengt-Olof Roos, Mitko Capanov, Margreth Johansson, Karl-Gustav Kyrk, Eric Dickson och Junita Karlsson.

  För mer information:
  Christopher Dywik
  Ordförande och Gruppledare för Kristdemokraterna i Kalmar

  Mobil: 073-18 06 887
  E-post: Christopher.dywik@kristdemokraterna.se
  Hemsida: http://dywik.com alt. www.kalmar.kristdemokraterna.se