• Därför ska du rösta på KD – fem goda anledningar

  Svar till Riskera inte att kasta bort din röst – rösta inte på Kristdemokraterna publicerad 9 juli.

  Tack, eller vad man ska säga, för din insändare. Däremot håller jag inte alls med dig. Att inte rösta alls är att kasta bort sin röst, i övrigt så tycker jag att man ska rösta på det parti som mest stämmer överens med sina egna åsikter.

  Här är några kortfattade punkter på varför jag tycker man ska rösta på Kristdemokraterna:

  • Vi är enligt PRO det parti med bäst politik för pensionärer och visst vill vi väl alla att våra äldre, och senare även vi själva, ska få gå en trygg ålderdom till mötes? Med Kristdemokraterna som ledande parti i landet får vi en äldreboendegaranti, fler äldreboenden och den så kallade pensionärsskatten försvinner helt.
  • Kristdemokraterna står upp för barnen, det är dags att vi lagstadgar om barngruppernas storlek i förskolan!
  • Vi menar att föräldrar vet bäst – inte politiker! En SIFO-undersökning från april i år visar att en överväldigande majoritet vill att föräldrarna själva ska få välja hur föräldraförsäkringen fördelas, något som går tvärtemot regeringens och flera andra partiers politik.
  • För en jämlik vård i hela landet vill vi avskaffa landstingens ansvar för sjukvården (även primärvården) – låt staten ta över styrningen, minska politikens inflytande och inrätta professionella styrelser.
  • Vi kommer att korta vårdköerna – igen. När Alliansen tog regeringsmakten 2006 stod 130 000 personer i kö för sitt första besök inom den specialiserade vården eller sin operation/behandling längre än vårdgarantins 90 dagar. När Göran Hägglund (KD) lämnade Socialdepartementet i oktober 2014 var motsvarande siffra 51 000. I juni 2018 hade antalet ökat till över 86 000 personer. Exempelvis kirurgisk behandling vid bröstcancer ska utföras inom 28 dagar. I Kronoberg får man i stort sett alltid vård i tid (99 procent). Men i Västernorrland är det bara knappt hälften (46 procent) som får operation i tid. Detta är helt oacceptabelt.

  Det finns såklart många fler anledningar för att du ska lägga din röst på Kristdemokraterna den 9 september men vi börjar med de här.

  Hanna Sydhage (KD)


  Barn och ungaÄldre | barnomsorg · förskola · föräldraförsäkring · Hanna Sydhage · insändare · PRO · val 2018 · vårdköer · värdighet · äldreboendegaranti