• Sverige borde skyndsamt gå med i Nato

  Magdalena Andersson säger i en intervju att ”alliansfriheten har tjänat Sveriges syften väl”. Så säger man inte i Danmark och Norge. De var nämligen också alliansfria 1940 men blev ändå angripna.

  I vår närhet finns nu en liknande makt som historiskt sett angripit neutrala grannländer många gånger, men inte sedan 1956. Nu anfaller man åter ett alliansfritt grannland som därmed inte kan få hjälp från något annat land. Vår S-regering drar inga slutsatser alls av detta faktum.

  Att Ryssland är angelägen att vi ska förbli alliansfria vet vi. Att visa vårt oberoende från Ryssland och göra tvärtom vore en läxa för Putin, att han räknade fel när det gäller Sverige och förhoppningsvis Finland. Agera skyndsamt Sverige och Finland, medan vi ännu har motstånd i Ukraina!

  Sanktioner i alla ära, men vi är de enda som kan ge Putin en riktig knäpp på näsan. Ett syfte med kriget är att stoppa Nato:s utvidgning i Rysslands närområde. Om antalet Nato-medlemmar ökar där kan ryssarna verkligen fråga sig om man nått krigsmålen.

  Om Putin undkommer med några verkningslösa sanktioner kommer troligen Kina att uppmuntras att angripa Taiwan. Kommer USA att försvara Taiwan har vi väl ett tredje världskrig. Den som tror att neutralitet är ett skydd i ett sådant krig tror fel. Moln från kärnvapenkrig passerar utan problem in på neutrala länders område (minns Tjernobyl!)

  Per Sundin, kristdemokrat


  Bilden överst av WikiImages från Pixabay (Pixabay License).


  Försvar | Finland · NATO · Per Sundin · Ryssland · Ukraina