• Sjukvårdspartiet och Kristdemokraterna kräver Jonny Lundin (C) avgång som oppositionsråd

  Efter att vi har tagit del av Centerpartiets debattartikel i ST (2/5) där Centerpartiet blir garanten för fortsatt Socialdemokratiskt och liberalt maktinnehav fram till valdagen i Region Västernorrland kräver Sjukvårdspartiet och Kristdemokraterna att Centerpartiet lämnar sina oppositionsplatser.

  – Man kan inte äta kakan och ha den kvar som Centerpartiet försöker sig på. Man låtsas vara i opposition med arvoderade poster samtidigt som man är garanten för fortsatt maktinnehav för S, L och Per Wahlberg. Det är respektlöst mot det demokratiska systemet och ytterst väljarna säger Robert Thunfors, gruppledare för Sjukvårdspartiet.

  Sjukvårdspartiet och Kristdemokraterna kräver att Jonny Lundin (C) avgår som 2:e vice ordförande i regionstyrelsen tillika Regionråd i opposition samt Kjell Bergqvist (C) som 2:e vice ordförande i regionfullmäktige.

  – Genom att bli ett stödparti till Socialdemokraterna och Liberalerna och den katastrofala personalpolitik som dessa har fört under mandatperioden ser vi det som orimligt att Centerpartiets Jonny Lundin (C) kan sitta kvar som oppositionsråd säger Henrik Sendelbach, vice gruppledare för Kristdemokraterna.

  Centerpartiet, Sjukvårdspartiet och Kristdemokraterna har varit det största oppositionsblocket under denna mandatperiod. Genom att vi sedan tidigare har sagt upp det politiska samarbetet i samband med omröstningen av 50-miljonerspaketet så avslutar vi idag det valtekniska samarbetet. Det innebär att Centerpartiet i praktiken är det minsta partiet om de fortsätter att hävda att de är i opposition.

  – Centerpartiet har röstat för ett lönesatsningspaket på 50 miljoner som inte kommer att räcka på långa vägar. De valde att gå emot oppositionspartierna Sjukvårdspartiets, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiets och Moderaternas gemensamma förslag på 250 miljoner och då är det rimligt att de går in i majoriteten och tar ansvar för den politik de har röstat för och visar på det politiska ledarskap som de själv har efterfrågat avslutar Robert Thunfors.

  Robert Thunfors (SJVP), gruppledare för Sjukvårdspartiet
  Henrik Sendelbach (KD), vice gruppledare för Kristdemokraterna